Salme ved sesongens midte

Gode svensker, surrete svensker og jegere, litt bråk, dårlige dommere og en touch disco.

Hjemme hos Barney
KIL-bloggen fortsetter å lette på sløret. Her er Homer og Barney direkte inne fra vårt elegante blogghovedkvarter i en ikke navngitt hovedstad i Østlandsområdet. Lenny er borte på sommerferie med John Pelu - hvis de kom seg av gårde tidsnok, da.

Glåmdalen har allerede oppsummert første halvdel av 2007-sesongen i knusktørre børsfakta her.

«Svenskene best i alt», skriver de, og det er vanskelig å være veldig uenig.

Super-Pelu, JNG og Conny M har tatt ledelsen på Glåmdalen-børsen, og det er ingen som kan nekte for at de har levert anstendige varer. JNG falt vi for allerede da han som innbytter på Bislett forsøkte å psyke ut en Skeid-spiller som skulle ta en corner, litt på samme måte som vi falt for Terminator-Kris første gang vi stavet oss gjennom navnet hans. Conny M har vært solid, og Pelu er kanskje divisjonens mest spektakulære spiller når han er skadefri og on time. Men vi mener det er en annen spiller som har vært sesongens ener. Og han er ikke svensk, selv om vi mistenker at han kan sine svenskgloser bedre enn de fleste etter et liv i Eidskogs skoger.

Vi mener selvsagt Kai Olav Ryen. Supporterforumets Raggen har skrevet en liten hyllest til Kong Olav Ryen her. Vi vil  føye vår stemme til hyllesten, bortsett fra at vi ikke er helt komfortable med det språklige bildet «Løper opp alt av robuste nordlændinger og antiloper fra afrika uten det minste problem».

Ryen er og blir en bauta i KILs midtforsvar. Han taper ikke hodedueller, blir aldri løpt i fra, han er trygg med ballen, takler som en tømmerhøggar, skyter som en bryggesjauer og er målfarlig på offensive dødballer. I tillegg har han alt dette vi ikke legger merke til i hver enkelt kamp. Men det er ikke tilfeldig at han alltid har gode midstoppermakkere. Det er enkelt å spille bra når du spiller ved siden av Kai Olav Ryen.

En annen favoritt denne våren har vært Arnar Førsund, for våre lesere bedre kjent som Disco-Arnar. Det er ikke bare Kai Olav Ryens ære at han har spilt bra i KILs midtforsvar. Leiesoldaten har imponert oss, og vi skulle virkelig ønske at han kunne blitt resten av sesongen.

De to andre leilendingene, BKI og Lasse Bergan-Foss eller Lasse Fossan Berg eller hva han nå het, ga mer varierte bidrag. LBF/LFB fikk bare noen minutter i skandalekampen mot Haugesund, men rakk på den tiden å bli grundig fraløpt en gang. Vi skjønner egentlig ikke hvorfor han ble leid inn. BKI begynte noe nølende og var direkte dårlig i den samme skandalekampen mot Haugesund. Men utover oppholdet viste han seg mer fram, og vi vil ikke legge oss i en krok og gråte hvis han returnerer til klubben. Spesielt ikke etter at vi så dette herlige bartebildet.

Om enkeltspillerne forøvrig skal vi denne gangen ikke skrive mer enn at dere veit hva vi synes om denne venstrebacken.

Om laget og tabellplasseringen kan vi si mye. Det er som om vi i år er mer fornøyd med enkeltspillerne enn med laget. Og det er jo en litt rar følelse. Det kan være fordi vi har hatt marginene i mot oss i mange av kampene, og dermed avgitt unaturlig mange poeng i forhold til spillet som er prestert. Men det kan også ha noe å gjøre med at laget ikke virker skikkelig innspilt ennå, at det er mer enkeltprestasjoner enn kollektive og planlagte prestasjoner å se på banen. De farligste sjansene har ofte kommet etter litt Pelu-trylling på kanten, eller etter at Petter Lindau har brutt et oppspill med en av sine sjeldne sklitaklinger. På oss virker det som om laget mangler et definert offensivt spill og lider under av manglende innøvde offensive spillmønstre. 

Hittil i år har laget vært til tider bunnsolid defensivt, men mer haltende framover. Vi utelukker ikke at dette har noe å gjøre med Thomas Berntsens bakgrunn. For å si det sånn:  Det er kanskje ikke tilfeldig at en tidligere midtstopper som Berntsen lykkes med å organisere et lag bakover, men sliter litt med hvordan kantspillerne skal samhandle med indreløperne. Og det var kanskje ikke tilfeldig at den gamle liraren Vegard Skogheim tidvis klarte å få KIL-gutta til å spille gnistrende offensiv fotball, og at det slett ikke var uvanlig å se resultater som 4-3 og 5-4.

Tro ikke at vi har mistet trua på Berntsen. Vi ligger bare to poeng bak vårt 45-poengssskjema, vi har en bedre spillerstall enn på flere år, og noen kamper har vært virkelige gode. Det kan hende det er smart å først tette igjen bak, og så utvikle det offensive. Vi håper i hvert fall at det sistnevnte kommer til å skje. Hvis ikke, tror vi Thomas B ikke får så mange sesonger som trener ved Glommas bredd.

Kommentarer:
Postet av: Henrik W.

Utrolig hyggelig at noen fremhever Ryen. Han har gjort sakene sine så bra, over flere sesonger nå, at vi har blitt ikke så rent lite bortskjemte. I tillegg til det fotballtekniske er han en særdeles positivt innstilt spiller som er viktig for hele laget. En kjernekar med andre ord, som setter laget og kongsvinger foran det meste.

10.jul.2007 @ 12:47
Postet av: Homer

Our point exactly!

11.jul.2007 @ 12:25

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/5476936