«Ny» fotballklisjé må dø

Hva er innskuddsrenta på en målkonto i Sparebanken Hedmark?

Konto
Slik åpnes en konto i Nordea, for eksempel.

KIL-bloggen liker å lese om fotball i norsk presse, ikke et medium er for lite. Akershus Amtstidene? Klart det. Indre Akershus Blad? Har'n på døra om morra'n. Rakkestad Avis? Dagen er som regel ikke den samme uten. Vi er også over gjennomsnittlig opptatt av språk. Hvis du trodde målet med denne bloggen er å skrive ting om KIL, tar du feil. Målet er å ha en hel blogg fri for særskriving, eller orddelingsfeil om du vil. At vi bedriver sær skriving i blant, har vi derimot ingen problemer med å innrømme.

Men altså: Denne kombinasjonen av leselyst, vitebegjær og rød penn har i dag fått det til å koke over for de ellers sindige vingersfælka som skriver dette. Det vi irriterer oss grenseløst over, er den stadig mer omseggripende klisjeen «åpne målkontoen».

Med overgangsvinduet fortsatt på gløtt, og seriestart unnagjort i Premier League og en drøss andre europeiske ligaer, er det ikke måte på hvor mange målkontoer som åpnes.

Selv David Beckham skal vel åpne en målkonto i USA etter hvert, men til hvilken rente?

Hvor mange gebyrfrie uttak er det på den nye Start-målkontoen til Ole Martin Årst?

Påløper andre gebyrer på målkontoen til Thierry Henry i Barcelona?

Vil Fernando Torres få enda høyere rente på Liverpool-målkontoen sin etter for eksempel 10 mål, eller 20 mål eller 50 mål?

Vi regner med at Verdensbanken, FIFA og UEFA rydder opp i dette irriterende målkontokaoset, og at Sparebanken Hedmark i det minste kan øke innskuddsrenta til John Pelu og Peter Samuelsson betydelig.

Men aller mest ber vi om at sportsjournalister over det ganske land prøver å være litt kreative med språket sitt, stenger klisjékontoen og slutter å kjøpe andeler i floskelfond umiddelbart.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/5502058