Heia Jørn Gunnar!

 

Hvordan bør en lokalavis forholde seg til et 1. divisjonslag?


image209
Jørn er ikke imponert over Glåmdalen om dagen. Gjett hva vi er!

En av de siste 15 åras største KIL-spillere, vår alles Jørn Gunnar Karlsrud, har fleska til med et såkalt åpent brev til Glåmdalen.

Vi i KIL-bloggen har alltid likt åpne brev, det er jævla slitsomt å hele tiden lukke igjen konvoluttene, og vi liker også vår gamle midtbanekrigers utspill.


Vi er kanskje ikke enige i alle synspunktene, men grunnproblemet han tar opp er svært reelt. Som fotballinteresserte karer fra Kongsvinger må vi nøye oss med en lokalavis som har lagt seg på et minste felles multiplum-nivå.


Karlsrud beskriver hvordan han oppfattet Glåmdalen som en både kunnskapsrik, entusiatisk, men også kritisk lokalavis i den tida han var aktiv spiller. Og det er vel det vi alle ønsker oss.


Enkelte debattanter på KILSK-formuet har tidligere kommet med krav om at Glåmdalen må oppføre seg mer som en supporteravis og droppe for negative vinklinger. Det er vi ikke enige i. Men vi skulle ønske at Glåmdalen hadde en god og gjennomtenkt journalistikk rundt Kongsvingers eneste toppidrettslag.


Karlsrud har helt rett i at forhåndsstoffet foran KIL-kampene i år har vært pinlig dårlig. Og det er kanskje ikke så rart, hvis ingen av avisas sportsjournalister er på en eneste trening i løpet av uka.


Men det dårlige forhåndsstoffet er bare et symptom på et større problem. Glåmdalen ser ikke ut til å ha noe ønske om å spille en egen rolle. De ser ikke ut til å ha en vilje til å sette en egen agenda, til å sette dagsorden når det gjelder KIL.


Hvorfor setter ikke Glåmdalen søkelys på at de lokale spillerne, bortsett fra Ryen, stadig sjeldnere er å finne i startoppstillingen? Og kanskje er på vei ut av A-troppen? Hvorfor har ikke Glåmdalen virkelig satt KIL-ledelsen til veggs på det faktum at KIL ikke vil ta opp de beste juniorspillerne i A-stallen fordi det vil koste dem noen tusenlapper i måneden, men i stedet bare har tre-fire spillere på benken? Hvorfor er det hofforganet KIL.no, som tross alt har en mye sneverere leserkrets enn Glåmdalen, som må finne ut hva de forskjellige politiske partiene i byen egentlig mener om stadionutbygging på Gjemselund?
 
Og hvorfor kommer de eneste kritiske artiklene når Glåmdalen får servert dem rett i fanget, som at spillere ankommer Gjemselund i taxi sekunder før kampstart? Hvorfor får vi ikke vite hvilke planer Åge Steen har for KIL i et to-tre års perspektiv? Hvorfor blir ikke klubbledelsen konfrontert med at Harald Stormoen kan forsvinne, som han antydet i et sjeldent godt intervju avisa gjorde selv? Og hvorfor skriver de ikke om alle spillerne som har kontrakter som går ut etter sesongen?


Dessverre kan en årsak til dette være Glåmdalens monopolstilling. Men det må da være mulig å ha ambisjoner selv om en ikke har direkte konkurrenter. Eller i det ministe åpent innrømme at en ikke har ambisjoner.


Det er forresten kanskje å kaste stein i glasshus, dette, da vi i KIL-bloggen selv har vært slappe den siste tida. Vi beklager dette, og skylder på at vi har vært for opptatt med å følge den spennende kampen om hvem som blir ordfører i Kongsvinger. Kremt.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/5530400