Feriemoro

Med tanke på vår illustrasjonspolicy, skylder vi dere å gjøre oppmerksom på en artig sak som ligger ute på hjemmesiden til den nye Simpsons-filmen. I menyrekka på toppen ved siden av donut og dato, ligger det en knapp hvor det står «Create Your Own Simpsons Avatar». Hvis det dårlige været fortsetter, skal vi prøve å få laget hele KIL-stallen til senere bruk.

Innledningsvis nøyer vi oss med en smakebit hvor vi har prøvd å gjenskape en herværende keepertrener:
Svein Ystenes (The Springfield Years)


Vi parasitter?

En sjelden gang i blant: En post i kategorien «Livet generelt».

Klassisk bloggparasitt
Her et bilde av den velkjente blogg.no-parasitten, som er mye kjipere enn den mer vanlige blogspot.com-parasitten.

Det var en rolig onsdag. KIL-bloggens AKAN-representant Barney slo i hjel noen minutter med litt nettsurfing. Kanskje fikk han et lite sug etter noen kjappe næringslivsnyheter, for han klikket seg inn på NA24.no. Og da fikk han traktekaffen i halsen. For hva kunne han ikke lese?

- Bloggere er parasitter

Her var han egentlig fornøyd med bloggen han drev sammen med sine to svirevenner. De siste Pelu-sakene har jo vært skikkelig artige, tenkte han. Den «Hva nå»'en med Erik Noppi ble også bra. Og alle husker vel Gasser-skupet. Han følte han gjorde et lite bidrag til alle andre som er glade i KIL eller en god fotballhistorie. Ikke tenkte han over at han var en parasitt.

Barney måtte lese videre. Hva var det Knut Olav Åmås, tidligere Samtiden-redaktør, nå debattredaktør i Aftenposten, mente. Vi gjengir den velskrevne NA24.no-saken i sin helhet:

«- Bloggere er parasittiske på papirmediene, sa debattredaktør i Aftenposten Knut Olav Åmås under Norsk Redaktørforenings årsmøte.

- De lever av papiravisene, de også, sa han ifølge bloggerne som blogger direkte fra årsmøtet.

Åmås, som i forrige uke ble kåret til årets journalist, får langt på vei støtte fra blogger Heidi Nordby Lunde.

- Jeg synes den norske bloggosfæren ærlig talt er som å se maling tørke, sier Lunde.

- Bloggere ville ikke hatt mye å skrive om uten aviser, ikke mye orginalt innhold, sier Amås, som understreket at bloggere kan bidra med viktig mediakritikk.»

Hmm, tenkte Barney, mens han lo litt av referansen «ifølge bloggerne som blogger direkte fra årsmøtet». Så kom han på et foredrag han forvillet seg inn på en gang i ungdomstida. Da kom han på at det faktisk var denne Åmås som hadde forelest, og at han faktisk hadde hatt litt forventninger, siden han hadde likt noe av det han hadde skrevet. Så kom han på hva som hadde skjedd:

Barney hadde sovna.

Åmås hadde i sitt foredrag en utstråling som Arne Erlandsen, en strategi for foredragets dramaturgi som ikke en gang Graeme Souness hadde matchet, og en innlevelse og stemmebruk som Vidar Theisen.

Vi kan vanskelig si at Åmås selv er en parasitt på bakgrunn av dette. Men vi vet nå selv hva vi mener om han. Kremt.


KIL-bloggen letter på sløret

Kilblogg-kopteret
Bloggokopteret brukes for å nå raskt fram til KIL-treningene når nyhetene om skadde spillere, slåssing og generell sutring tikker inn. Her er det Barney «Gullfot» Gumble som må kjøre siden Homer «Kula» Simpson har drukket øl.

P? Kongsvingermarken
Da John Pelu plutselig sto uten kjæreste, syntes Lenny «Turbo» Leonard det eneste riktige var å invitere til en tur på Kongsvingermarken.

Klar for kamp
Omsider demret det for Kula. Det som hadde manglet i livet hans var ikke klær eller en bedre trent kropp, men et abonnement på den nye sportskanalen til TV2.


KIL-bloggens nye, offisielle medarbeiderbilder.


KIL-bloggen på Facebook

VG

Vi følte oss plutselig ekstremt utenfor da vi i helga kjøpte VG for vår daglige dose tabloiddekning av Adeccoligaen, og kunne lese på framsiden at «alle» er på Facebook. Og vi som følte oss kjempehippe som har egen blogg og greier. Men det er vel 2005.

Vi har brukt tiden før og etter den ganske fine Skeid-kampen til å finne ut hva dette «Facebook-hysteriet på nettet» egentlig er, og har nå, etter sedvanlig internettkløning, fått en profil eller hva det heter på Facebook.

Og jammen så utenfor vi har vært. Her er jo i tillegg til Svett BK-gruppa også to KIL-grupper og diverse andre Kongsvinger-greier. Doh!

Men fra og med i dag, på selveste bursdagen vår (hurra!), er vi endelig med i det gode selskap. Nå vil vi ha mange venner!

Fra KIL-bloggens indre - #1

Som om KIL-bloggen trengte enda en serie...


KIL-bloggens pubtur med John Pelu
BLOGGERE PÅ BAR: Mange har lurt på hvem vi egentlig er. I et anfall av åpenhet, bringer vi her et bilde av en samlet KIL-bloggredaksjon under et intervju med John Pelu. Foto: Moe


«Fra KIL-bloggens indre» kan knapt regnes som en serie, det er snarere betraktninger som vil komme med svært ujevne mellomrom, de gangene vi føler behov for å kommentere noe som handler om bloggen i seg selv, mer enn om KIL.

Det kan for eksempel være hvis vi føler behov for å utdype noe vi har skrevet og som vi er blitt kritisert for, for å fortelle om hendelser eller opplevelser som har ført til innlegg på bloggen, eller for å forklare hvorfor vi tenker og skriver som vi gjør.

Denne første utgaven blir mest av alt en forklaring på hvorfor vår KIL-fanzine har hatt et slikt nostalgisk preg den første måneden, med tilbakeskuende serier som «Hvor er han nå», det pågående «Topp 10»-opplegget som skal føre til et post-1983 KIL-drømmelag og mimring om Juventus-kampene i 1993.

Disse tilbakeblikk- og oppsummeringsskribleriene er rett og slett vår måte å skrive oss varme til sesongstarten på. Det har vært vår oppkjøring, våre treningskamper, så å si. Det handler også litt om å posisjonere oss, vise hva vi står for og hvor vi legger lista for bloggen vår framover, når Adeccoligaen sparkes igang og det blir alvor på Gjemselund og andre baner rundt om i landet.

Vi lover å fortsette med vårt kjærlige, skrå, forsøksvis underholdende, rettferdige og - når det trengs - kritiske blikk på alt som har med KIL å gjøre. Vi håper også at vår trofaste leserskare minst vil doble seg når dere har «spredt ordet» til alle de der ute som vi vet er interessert i å følge med på en blogg som både har hjerne og hjerte på rett sted.

Vi vil også benytte anledningen til å takke for de mange og varmende tilbakemeldingene vi fikk på vårt store Kenny Gasser-intervju. Vi klarte, etter endel forespørsler her og der i det utenlandske fotballmiljøet i Bangkok, å få tak i Kennys mailadresse. Og vi tenkte det ville være interessant for KIL-fans å få ham til å fortelle om de 15 årene som er gått siden han var i KIL, og ikke minst å se tilbake på KIL-oppholdet nå som det har gått såpass lang tid. Slik detektivvirksomhet er veldig spennende å begi seg utpå, så skulle dere ha forslag til andre spillere dere ønker utfyllende informasjon og intervjuer med, så nøl ikke med å tipse oss.

Apropos «å spre ordet», så fikk vi noe tyn på kilsk.com-forumet da vi fortalte at vi hadde «infiltrert» våre konkurrerende supporterforum hos HamKam, Bodø/Glimt og Moss, for å informere om våre innlegg om de respektive klubber. Hvis dere bare hadde visst hvor enormt mye trafikk det genererte på bloggen...

For oss var dette selvsagt et markedsføringsframstøt mer enn noe annet, så ærlige skal vi være. Men vi vil samtidig si at vi også hadde satt pris på å bli informert, for eksempel via kilsk.com-forumet, hvis en blogger på Notodden eller på Bryne eller i Mandal skrev en lang og hånende tekst om KIL. Slikt er interessant lesning uansett, enten man må le overbærende, man føler seg mildt truffet og kan være enig i et og annet, eller blir kraftig provosert og vil slenge tilbake med samme mynt. Så lenge slike innlegg holder en viss standard, at de er skrevet med en form for smarthet og brodd, og at hetsen foregår innenfor akseptable rammer, så bidrar vel dette bare til den gode, rivaliserende stemningen vi alle liker å være en del av. Denne utfordrende retorikken er jo en del av moroa med å være fotballsupporter!

Vi stopper der i denne omgang. God fornøyelse videre alle sammen, og lykke til med den forestående KIL-sesongen. Måtte vi ikke bli skuffet. Let's kick some Mandal and Kamma ass!

juli 2007
ma ti on to fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31