Ti spørsmål til Levi

I vårt 101. blogginnlegg siden starten, har vi æren av å presentere vårt stolteste øyeblikk siden Kenny Gasser-intervjuet.

Levi i rødt
Levi Henriksen heier bare på lag som spiller i rødt, og har nettopp gitt ut en ny bok med Kongsvinger-tema, «Hjertet er sin egen soldat», som du kan lese mer om på forfatterbloggen hans.

Som de mest observante leserne kanskje har merket seg, har Kongsvinger-forfatter og KIL-fan Levi Henriksen kommentert et par av våre blogginnlegg. Det har gjort at vi naturligvis har holdt på å sprekke av stolthet, og i kjølvannet av dette tenkte vi at vi kunne stille Levi noen dagsaktuelle KIL-spørsmål. Etter litt mailkløning, fikk vi en hyggelig dame hos forlaget til å videresende våre ti spørsmål til Levi, som svarte imponerende kjapt.

1. KIL-sesongen så langt, fornøyd eller skuffet? Hvordan vil sesongen ende? Er Molde-kampen et blaff, eller er det dette KIL-nivået vi kan og bør forvente framover?
- Jeg er skuffet. Ikke bare på KIL, men på hele byen fordi de ikke i større grad slutter opp om laget. Jeg slutter aldri å forundre meg over hvor treige vi glåmdøler er, og da understreker jeg vi. Kampen mot Haugesund var noe av det verste jeg har opplevd. Med Pelu for seint igjen, glissent på tribunene og et hornorkester som i pausen ble fullstendig overdøvet av trancemusikken til russen. Da tenkte jeg slik jeg noen ganger gjør: Har jeg ikke noe bedre å bruke søndagene til. Men sånn som det ofte er når man har tatt seg fotballen som elskerinne, så snur det. Molde var morsomt, og tror vil vi fortsette å avansere oppover på tabellen.


2. KIL-stallen 2007 sammenliknet med tidligere årganger?

- På papiret ser det veldig bra ut, og jeg håper alt dette rare som har hjemsøkt laget i år handler om tilfeldigheter og ikke tyder på at det er i ferd med å snike seg noe nytt inn i KIL, laget der samhold og lojalitet alltid har stått sentralt. Når det gjelder årets lag, så savner jeg Espen Nystuen, kanskje først og fremst fordi jeg synes det er litt for få Kongsvinger-gutter på laget. Ble også litt vemodig da Olausson forsvant, selv om han helt klart var en spiller på hell. Det jeg savner med årets lag er det fandenivoldskheten som preget laget som rykket opp fra 2. divisjon. Følelsen av at gutta kan klare å gå på vannet for treneren sin.


3. Vi har selv spilt opp debatten om 4-3-3 vs 4-4-2. Du som har horisont helt tilbake til Jonny Tomtebergets tid, hva er selve KIL-formasjonen for deg?
- Jeg er vel egentlig en klassisk 4-3-3-mann når det gjelder alle mine favorittlag.


4. Mot Molde sist prøvde vi oss med to defensive ankere på midtbanen, åpenbart med stort hell. Tror du det kan være veien å gå, eller vil det bare fungere mot antatt bedre lag som selv skal føre kampen?
- Jeg er mann som ser fotball med hjertet, og er vel ikke kompetent til slike analyser, og jeg lever jo i en verden der jeg vil at KIL skal være det førende laget på hjemmebane, men slik er det jo ikke alltid at det fungerer, og med tanke på det gode resultatet i Molde så kan nok en slik formasjon være veien å gå. KIL har jo alltid vært gode mot de gode og dårlige mot de dårlige (gammelt jungelord).


5. Hvilken side tar du i høyrebackduellen mellom Kjetil Kamark og JNG?
- Hvis det ikke er noen som kødder med meg, har jeg forståelsen for at Kamark er musiker (som meg), det taler til hans forsvar. Nei, seriøst, mange peprer Kamark, jeg har alltid hatt sans for ham, og med JNG som en av banenes beste som midstopper mot Molde, så skjønner jeg ikke helt hvor problemet ligger. Det må vel være viktigere at Kamark og JNG spiller seg bedre og bedre, enn at vi gir matchtrening til folk som ikke er faste på andre lag.


6. Hvem er din absolutte favorittspiller for tiden, og hvorfor?
- Hernan Crespo. Fordi jeg akkurat kommer fra å ha snikspilt på min sønns FIFA 2006-spill. Jeg elsker det argentinske landslaget, og har tilsvarende lite til overs for Brasil, som jeg ser på som noen jålebukker. Vel, jeg er veldig dårlig på Playstation, men klarte nettopp å slå Brasil 3-2 og laget alle målene med Crespo. Ellers er nok favorittargentineren min Mario Kempes. Det er litt sånn som den første dama du er ordentlig sammen med. Selv om du blir sammen med både finere og bedre damer etter hvert, er det alltid en spesiell plass i hjertet til den aller første? På KIL har jeg alltid hatt Jørn Kalsrud som den største. På landslaget Myggen.


7. Det er dårlig med boklesing fra KIL-spillerne skal vi dømme etter spillerprofilene vi har lest, med Lars Erik Fremming som et hederlig unntak. Hvorfor går ikke fotballspillere og litteratur sammen?
- Lars Erik Fremming er jo en særdeles oppvakt ung mann, veldig flink på mandolin også. Fremming, Thomas Mårud og jeg hadde en veldig morsom jam her før sesongstart, og han skal få være med i bandet vårt når han legger opp. Nei, jeg vet ikke hvorfor fortballspillere ikke leser, eller folk generelt ikke leser. Det handler vel om mestring. Jeg mener, du kan ikke begynne med overstegsfintene første gang du ser en fotball. Hvis den første boka du plukker opp er Tolstoy eller Dostojevskij eller Dag Solstad, kan det bli vanskelig. Les heller Levi Henriksen. Han har til og med skrevet en novelle om en KIL-spiller. («Snart vil englene lande» fra «Bare mjuke pakker under treet»).


8. En annet heftig KIL-debatt i det siste, dreier seg om korttidslånene av U21-landslagsspillerne Arnar Førsund og BKI. Nå kan et tredje talent, RBK-spilleren Andreas Norvik, være på vei, som eventuell erstatter for Førsund. Hva er din holdning til denne lånepolitikken i forhold til å satse på yngre, «egne» spillere?
- Min holdning her skinner vel tydelig gjennom på svaret under spørsmål fem. Jeg synes dette er en ukilsk måte å løse problem på. Hadde spillerne skulle vært på utlån for et år om gangen hadde det vært annerledes.

9. Og apropos: Du som har pleid å være så opptatt av sveisne 70-tallsspillere, hva mener du om håret til Arnar Førsund? Hvem vil du sammenlikne ham med, av tidligere KIL-legender eller andre?
- Arnar Førsund har meget bra hår, det er faktisk Alan Sunderland-klasse over det (for de som har hørt om både Wolves og Arsenal). Førsund er også litt sånn kuul Samuel Jackson, Arnar har rett og slett den rette hvite svarte looken. Og tro endelig ikke at jeg ikke har sans for Førsund som spiller, snarere tvert i mot. Men jeg skulle ønske han kunne bli her for godt. I KIL-sammenheng minner såten hans om Caleb F. Ellers er jeg litt skuffet over Patrick Holtet, han har forfalt litt sveismessig, og jeg synes samtlige KIL-spillere neglisjerer kinnbarter som det ultimate utslaget av coolness. Jeg mener, går det an å se tøffere ut enn Wolves-legenden Kenny Hibbit på sitt mest hårete?


10. Bryne til helga hjemme på Gjemselund. Hvem av bønda vinner?
- KIL vinner 2-1 og Peter Samuelsson scorer begge.


Brennhett i rosenes by

Det svinger med Vinger!

image142
Formspilleren Magne Hoseth stiller seg uforstående til å bli byttet ut ved pause.

Fra antiharaball med 0-2 hjemme mot Haugesund sist, til et realt haraball med 2-0 borte mot muligens forhenværende opprykkskandidat Molde. Ingen skal komme og si at KIL er forutsigbare i år.

Vi har fulgt kampen på Molde-radio og via nettreferat hos Glåmdalen, og ser ingen grunn til å gjøre noe forsøk på kampanalyse basert på dette, selv om en slik dobbeltkjøring kan være medrivende nok som subsidiær kampopplevelse med et lite glass ved siden av.

I stedet for å referere referater, er det, foruten to herlige scoringer og klokt spill hele kampen igjennom, grunn til å peke på to ting som fortjener en god, gammeldags sittetribunetrampeklapp:

1. Hvis det er slik, som det framgår fra enkelte forumdebattanter på kilsk.com, at KIL-spillerne, trener Thomas Berntsen og resten av ledelsen har diskutert seg fram til nye rutiner og måter å gjøre ting på i forkant av kamp utover tidligere oppmøtetider, så vitner det om en voksen, beundringsverdig vilje fra begge sider til å løfte seg opp og ut av disiplinære og sportslige problemer. Det er det som heter å trekke i samme retning. Ydmykhet er noen ganger en dyd, særlig i forhold til å løse opp i knuter som skyldes underprestering eller utenomsportslige ting. At et samlet KIL klarer å reise seg slik etter alt ståket den siste tiden, lover veldig godt for resten av sesongen.

2. At Thomas Berntsen våger å bytte såpass mye om på laget, og det med slikt hell. På referatene virker det som KIL spilte særdeles klokt i Molde i kveld. Det er kanskje med KIL som med landslaget: at det defensive, kontringsorienterte spillet passer bedre enn å føre kamper selv, men det viser i hvert fall at KIL kan hvis de vil, jamfør blemmer mot MK og Haugesund. Siden Berntsen har fått endel pepper i det siste, synes vi han fortjener en big hand for disposisjonene på Aker stadion.

At John Pelu må stå over hjemme mot Bryne neste gang er selvsagt en strek i regningen, men det skal nok gå bra så lenge Jeger-Sylling og Peter S. er i støtet.

Til slutt linker vi til det som blir kveldens mest underholdende forumlesing. Vi setter over til Molde-fansens Tornekrattet.

Laget mot Molde

100%.

Det er alt vi forventer i det som kommer til å bli en alt annet enn lett kamp for KIL på Røkkeløkka seinere i dag.

Kjell Inge
Kjell Inge Røkke var ikke nådig etter cuptapet i første runde mot KIL/Hemne.

Utgangspunktet kunne nesten ikke vært verre, i og med at Molde - som vi før sesongen nominerte som opprykksfavoritter - må vinne både for å henge med i Adecco-tetsjiktet og ikke minst for å få revansjert det pinlige tapet mot et annet KIL-lag i første runde i cupen nylig. Kyrksætrøra IL/Hemne, that is.

I vårt eget KIL har man også vært hjemme og «snudd kjerringa» (som tidligere RBK-keeper Jørn Jamtfeil så presist formulerte det en gang) etter mye ståk rundt forsentkommingene og en håpløs kamp hjemme mot Haugesund sist. Det kan i grunnen bare bli bedre.

I såfall bør KIL stille med følgende startellever på Aker stadion. Forslaget er i 4-3-3, men vi har ikke noe i mot at det eventuelt blir 4-4-2:

Conny M. - JNG, Ryen, Førsund, Smolinski - Fremming, Linstad, Sylling Olsen - Torp, Samuelsson, Pelu.

I et alternativt 4-4-2-system, foreslår vi BKI inn sentralt på midten, og svensktoppar fremst.

Så håper vi på i hvert fall ørlite grann romsdalsharaball. 1-0 til Vinger, for eksempel.


Vi stiller også krav!

Tidens krav?

Glomdalen.no melder at KIL-spillerne har hatt et møte i dag, og at de stiller noen krav til både klubben og trenerteamet.

Krav kan være vel og bra, bare de er rimelige og velfunderte. Det håper vi de er. På vår side har vi også noen krav, sånn generelt.

image142
Stiller krav.

Barney krever: Mindre skum på ølen, utvidelse av sjenkeringen, billigere øl på Moe's og Telegrafen og bedre ølbriller.

image143
Stiller krav

Lenny stiller seg nok også bak Barneys krav. Men han krever også mer respekt for sin gode venn John Pelu. Og bedre vær.

image144
Stiller krav

Homer krever skarpere økser i KIL-skuffen, at Magnus Sylling Olsen mailer oss en kopi av sin egen jegerprøve og at Disco-Førsund blir ut sesongen.

KIL-bloggen krever at Petter Linstad tas ut som kaptein en gang i løpet av sesongen, slik at vi får en anledning til å publisere dette bildet:
Linstads krav
Sjekk hatten til Linstad!

Vi vil investere

Heia Tufte?

Vi fikk morgenkaffen i halsen da vi i dag leste at Tufte og KIL krangler om Pelu.


image136
I sentrum nok en gang.


Vi tenkte at nå hadde det egentlig vært nok Pelu-bråk, hvordan hadde han klart å havne i trøbbel med verdens hyggeligste TV-serie-nerder?


Heldigvis var det ikke der landet lå. Og Pelu er denne gangen - heldigvis - uskyldig part. For den ivrige Glåmdalen-leser er dette selvsagt gamle nyheter, men det hele dreier seg om en krangel mellom Tommy Tufte - KIL-supporter fra Asker - og KIL ved Åge Steen.


Om selve saken vil vi ikke si annet enn to ting:
* Kan ikke alle bare være venner?
* Og det må da være litt stressende å ha en 65 prosent eierandel i en spiller som tydeligvis kjemper for retten til å jobbe fleksitid.


På det mer overordnede plan er vi litt skeptiske til å eie andre mennesker. Men når fotballen en gang er organisert på denne måten, kunne vi tenkt oss å hengt oss på.


Og når life imitates Football Manager, er vi litt frista.


Vi ser at Bodø/Glimt i dag har lagt ut hele spillerstallen for salg. Vi er ikke sikre på om KIL vil gjøre det samme.

Men hvis vi for eksempel kunne gjort en deal, Åge: Vi fortsetter å blogge om KIL minst ut 2008-sesongen, hvis vi kan få en 20 prosent eierandel i Petter Linstad. Alternativt kan vi gjøre kredittgrensene på kredittkortet våre - samt Barneys kredittverdighet på Moe's - tilgjengelig, mot at pengene betales tilbake og at vi kan eie høyrebeinet til Krogh Gerson, KILs helt egne luxemburgske landslagsspiller.

image135
En av våre favoritter om dagen

I påvente av at Åge Steen tar en avgjørelse i disse sakene - denne bloggposten kan du regne som en bindende søknad, Åge - har vi registrert oss her.


Så kan vi eventuelt få et helt lag å leke med! Vi håper Torquay blir laget.


Litt hverdagsliv

Et unikt innblikk i våre KIL-helters hverdag.

Vi fikk så god respons etter publiseringen av de eksklusive Disco-Førsund-bildene at vi på nytt har leid inn en undercover frilansfotograf. Han har sneket seg rundt på Gjemselund, stått på utsiden av KIL-guttas boliger, fotografert med telelinse gjennom vinduene og sneket seg med på en og annen fritidsaktivitet. Resultatet kan du se her: Et unikt innblikk i KIL-guttas hverdag.

Av sikkerhetsmessige årsaker vil fotografen være anonym. Vi har også fått tilsendt et bilde fra Tore Krogstad.

Kris
Det er ikke bare Magnus Sylling Olsen som liker å jakte. Kris Smolinski - polakken som motstandernes høyrekanter må ha mareritt om i flere uker etter et oppgjør -  har tydeligvis også tatt jegerprøven.image134

Ikke mange vinner en duell mot Lars Erik Fremming. Som vi alle vet er den beleste bilselgeren også svært godt trent.

Berg Hansen2
Ørjan Berg Hansen forsøker tydeligvis å drepe litt tid under skadeoppholdet med å skyte leirduer.


Linstad
Petter Linstad vet at en sentral midtbanespiller må dirigere troppene. Her forsøker han derimot å forklare John Pelu veien til toalettet.

Torp

Carl Erik Torp heller i blant vann over trøya til favorittlaget Roma.

Stormoen
Harald Stormoen leverer på sitt sedvanlige optimistiske vis inn en tippekupong på Tobakkshuset.Lindau
Peter Lindau i det Tore Andreas Gundersen vel kaller en ti minutters pause under en KIL-trening. Foto: Tore Krogstad

Hvor er unggutta?

KIL-bloggen satt fast i trafikken og kom seg aldri til Strømmen.


image113
Noen vil kanskje hevde at vi er Petter Linstad-vennlige om dagen. Så kan vi også avsløre at han var hjemme hos Kula for å se FA-cupfinalen på lørdag. Linstad lengst til høyre. Foto: Henning Danielsen

Derfor lener vi oss nok en gang tilbake, og trekker noen lengre linjer i stedet for å presentere et medrivende
referat. Det bør den ivrige leser uansett kunne finne på KIL.no. Hvor topp er et toppet lag, spurte vi før Strømmen-KIL-kampen. Det samme spørsmålet sitter vi igjen med etterpå også.

KIL stilte med det som i øyeblikket er det sterkeste laget spiller for spiller. Men etter det vi kan lese ut av de rapportene som har kommet etter kampen, var ikke dette noen snarvei til lykke. Vi lurer derfor på:
Hadde det ikke vært smart å la noen av unggutta få prøve seg? Det er kamper som dette som egner seg aller best til slikt.


I vårt forslag dro vi kanskje litt vel på og satte Herman Odden, Fredrik Nilsen og Petter Lindstad inn i startoppstillingen. Førstnevnte satt ikke engang på benken. Men for oss ser det rart ut at KIL, når de leder 2-0 mot et nyopprykket 2. divisjonslag, setter innpå veteranen Peter Lindau og kriselåneløsningen BKI - vi er ikke like begeistret for hans KIL-start som vi var for Arnar Førsunds - i det som ser ut som et forsøk på å trygge seieren, i stedet for å la noen av unggutta prøve seg.

Vi er enig i at Lindau er en herlig kille å få innpå for å trygge en seier, han kan jo holde på ballen i et kvarter av gangen, men vi savner en litt mer langsiktig tenkning. Hvis de unge spillerne først er i klubben, så må de få prøve seg i en kamp eller to. Vi har liten tro på at KIL kan lure seg inn i norgestoppen igjen ved å hente svensker gratis og låne inn U21-spillere fra Oslo-klubbene. Hvis det skal være mulig, må det utvikles egne talenter. Talenter som enten selges for gode summer, som Red Head-Rønning eller Tore Andreas Gundersen, eller som blir i klubben lenger og bidrar til å skyte den framover.


Vi har derfor et ønske til Thomas Berntsen, Jørn Karlsrud og Åge Steen: La Petter Linstad få fortsette sentralt på midten. Og gi unggutter som Fredrik Nilsen, Herman Odden og Ragnar Koffeld - den dagen han kommer tilbake fra skade - en sjanse i kamp. Om ikke annet som innbytter de siste 10-15 minuttene. Det er ingen som blir bedre av å ikke få tillit.


Bør Somle-Sylling og Presisjons-Pelu få spille?

Hvor topp er et toppet lag?


Ukas to mest omtalt KIL-spillere har fått sin straff. Hva den innebærer, vet få. Men de skal visstnok være aktuelle til å få spille søndagens cupkamp og KIL skal stille med et tilnærmet toppet lag.


Klokkeklart
Klokker Pelu inn fra start?

Vi er ikke sikre på om de to somlekoppene bør få starte. Vi er mer sikre på at vi har lyst til å se noen ivrige unggutter fra start. Og at 4-4-2 bør prøves, noe vi argumenterte grundig for her.

I backfireren synes vi JNG bør få starte på høyre. Han har vist at han har potensial, men at han kanskje trenger mer spilletid før storspillet kommer. Derfor bør han matches nå. Det samme bør Herman Odden. Han spilte seriestarten, men har siden vært ute av laget,  og også skadet. Om han starter sammen med Arnar eller Kai Olav er ikke så viktig for oss, vi stoler på begge. Vi ble dessverre ikke overbevist av Lasse BFs innhopp mot Haugesund. Vi håper heller på en polsk jernmann.


Sentralt på midten må Petter Linstad få sjansen igjen. Han var kanskje den eneste som imponerte oss mot Haugesund. På høyrekanten vil vi se Silkefot-Holtet. Han trenger tydeligvis å spille seg i form. Vi har også lyst til å se Fredrik Nilsen i en A-lagskamp. På venstre tror vi Somle-Sylling får sjansen, også for å gi Fremming et lite og velfortjent avbrekk.


Framover vil vi se Peter S og John Pelu. Førstnevnte bør - i likhet med gladgutten fra Flisa - få muligheten til å spille seg i form, og den sistnevnte kan få muligheten til å vise at han faktisk vil kjempe for KIL. Det gir en liten pause til Beckham-Torp, noe som gjør at han kan ha ennå friskere bein i neste seriekamp.


Vi tror derfor på:

Conny M - JNG, Odden, Ryen, Kris - Holtet, Fredrik Nilsen, Lindstad, Jegern - Peter S, Surre-Svensken.


Sånn apropos: Tidligere NTG-elev og KIL-junior Emil Waters er i Strømmen-troppen. På klubbens hjemmesider er han oppført som nummer fire. Dette synes vi selvsagt er uhørt. Keepere skal være nummer 1, til nød nummer 12 eller 13.


Og sånn apropos 2: Magnus og John: Det tar ifølge gulesider.no anslagsvis 16 minutter å kjøre fra Oslo sentrum til Strømmen. Regn med 10 minutter ekstra, så bør dere være der de nødvendige tre timene før kampen.


Forbrytelse og straff*

Fornuften seiret. Men er vi i mål?

Powerpoint

   Wim Duisenberg - kjent nederlandsk totalfotballteoretiker, eller en sånn passe vellykket
bankmann?


John Pelu
og Magnus Sylling Olsen er fortsatt KIL-spillere. Det er vi glade for, de er nøkkelspillere i jakten på en anstendig tabellplassering i år. Pelu har fått to riper i lakken, Sylling én, og politikerne har fått nye argumenter for å gjøre veien mellom Oslo og Kongsvinger raskest mulig.

Det eneste som mangler nå, er at KIL legger absolutt alle kort på bordet.

Hovedpersonene selv har sagt mye her, og i en situasjon hvor det åpenbart er en tillitskrise på flere plan - mellom supportere og spillere, supportere og ledelse, og spillere og ledelse - så er KIL-ledelsen tjent med å gå ut med hvilken straff spillerne faktisk har fått. Hva er egentlig en «knallhard reaksjon»? Hardere enn hard, siden den er knall, men hvor knall?

Hvis det er en økonomisk straff (det virker slik, men vi vet ikke sikkert), så bør det komme fram hvor mye lønnstrekk det er snakk om. Hvis det er en annen form for straff, eller at Pelu og Sylling er ilagt noen nye plikter, restriksjoner eller annet, så bør det komme ut. Rett og slett fordi vi fortjener å vite. Og fordi vi må føle oss trygge på at straffen faktisk er «som fortjent», at den er i samsvar med en slags gjennomsnittlig rettsoppfatning blant KIL-fansen. Er det en månedslønn, eller er det to? Må de selge vafler på b-kampene? Eller vaske bilen til Åge Steen hver søndag formiddag resten av sesongen?

Spekulasjonene om forholdet mellom trener Thomas Berntsen og nøkkelspillerne som kommer til uttrykk i denne tråden på supporterforumet, er man også tjent med å komme til bunns i snarest mulig. Hvis dette er bakteppet til de akutte disiplinærproblemene, så er det enda farligere for en gruppe som lever av sine prestasjoner enn at et par gode spillere sitter og trøkker noen timer for lenge i en bil på Osloveien.

Kulaklokka
Et av våre produkter fra kilbloggshoppen. Går nesten alltid riktig.

KIL-ledelsen gjorde det svært vanskelig for seg selv i forbindelse med Pelus første forsentkomming, hvilket førte til en rykteflom av dimensjoner. Hadde han vært på fylla? Var han for opptatt med Facebook-profilen sin? Vi vet at den første forsentkommingen handlet om eiendommelig, klønete surr fra Pelus side, i utgangspunktet like latterlig harmløst som sabelraslende alvorlig. Men det hadde kostet KIL-ledelsen lite å Fortelle Sannheten Med En Gang.

Det er en klar forbedring å spore i krisehåndteringen i runde to, men det er fortsatt et godt stykke igjen til full åpenhet. Vi vet at selv fotballspillere har krav på å bli omfattet av en personalpolitikk og få integritetsbevarende beskyttelse i vanskelige saker, men få yrkesgrupper står i et sammenliknbart ansvarslighetsforhold overfor sine «kunder» (altså vi, folket på tribunen) som brukbart betalte fotballspillere.

I Pelu/Sylling-saken handler det egentlig om noe mer enn et brudd på avtalt arbeidstid - det handler om respekt, tillit og forventninger. Vårt håp nå er at spillere, ledelse og fans sammen skal komme seg ut av dette med rak rygg og en gjensidig, fremadrettet revansjelyst, men vi tror det krever at alle steiner snus, og at så mange detaljer som tåler dagens lys, faktisk får dagens lys på seg. Hvis all denne frustrasjonen og negative energien fra en skuffende seriestart får utløp og blir tømt gjennom denne saken, så kan den kanskje fungere som de katalysatoriske grillfestene hjemme hos Vidar Sanderud på Finnholt i gamle dager. Et nullpunkt man kan bygge store framganger på.

Nå gjenstår bare å velge 4-4-2 mot Strømmen på søndag.


God bok
*Siden KIL-spillerne, med noen svært få unntak, er notorisk svake på kvalitetslitteratur, koster vi på oss en link til en artikkel om Dostojevskijs mesterverk her.

Den ultimate straff

Noe må gjøres.

Klokke
    Ikke Gjemselund 16. mai.

KIL-ledelsen har endel å ta tak i den nærmeste tida, og sitter visstnok i oppvaskmøte .

Én ting er hele oppmøte/forsentkommingsproblematikken, og løsninger på denne: tidligere frammøte på kampdag, egen minibuss fra Oslo, tvangsovernatting i Kongsvinger, innkjøp av nye armbåndsur, opplæring i bruk av armbåndsur, ansettelse av støttekontakter osv.

Pelu-klokka
Klokka til John Pelu.

Vi har prøvd å være kontruktive og vennlig stemt her og her, men innser nå at vi må ta hardere virkemidler i bruk.

Siden noe uansett må gjøres med spillet på banen, har vi kommet opp med en snedig løsning på straff for John Pelu: 4-4-2.

Vi har tidligere spilt opp debatten om at dagens KIL-stall muligens er like egnet til 4-4-2 som til 4-3-3, og kanskje er et systemskifte verdt å prøve for få få en slags ny start på sesongen, et vendepunkt både taktisk og personalpolitisk. Og cupkampen mot Strømmen på søndag - der KIL bør vinne klart til tross for formsvikt og disiplinærproblemer - er den perfekte anledning til å teste det ut.

4-4-2 vil ikke minst fungere som en subtil, men sviende form for straff for Pelu. Han skal føle seg så lite hjemme i 4-4-2-systemet at han praktisk talt forlot Öster da de etter et trenerskifte byttet fra det sedvanlige 4-3-3.

To fluer i en smekk, er det vel det kalles.

Slå rushen

Het det ikke beat the rush i en reklame?

Ian
Scoret mål. Rakk alltid kampstart.

Tidens mysterium, altså. Hvor vanskelig skal det egentlig være? Etter rapportene kom John Pelu og Magnus Sylling Olsen, de to som kanskje har vært KILs beste spillere denne sesongen, til Gjemselund fem minutter før kampstart i går.

Vi synes vi har hørt en lignende historie før. Vi vet ikke bakgrunnen denne gangen heller, men registrerer at vår tiltakspakke neppe har nådd hovedpersonen. Vi vet ikke om Sylling har vært for opptatt med harejakt, om Pelu har rota med tidspunktene igjen, eller om de to rett og slett har havnet i et trafikalt Bermudatriangel.

Rush
Kula hadde med familien på kamp. Han nekter for at det var han som lagde køen.

Men vi vet at det ofte er litt trafikk i Oslo-området i tida rundt klokka 16. Det er da folk er ferdig på jobb og skal hjem, skjønner dere, John og Magnus. Og med flere biler på veien samtidig, så tar det litt lenger tid å komme seg fra hovedstaden og til Glommas hovedstad. Man må ikke være rakettforsker for forstå at det tar litt lenger tid å dra til Kongsvinger på en onsdag ettermiddag - som attpåtil er dagen før en fridag - enn på en søvnig søndag.

E24 - en av disse nettnæringslivsavisene vi drister oss til å lese av og til - hadde i januar en ganske illustrerende sak om rushtrafikken. Der het det blant annet: «Fra Skedsmovollen til Bispelokket tok test-turene mellom 26 og 45 minutter i rush-tiden. Gjennomsnittet var 35 minutter. Uten andre biler på veiene tar det 16 minutter.»

Vi snakker om forsinkelse, altså. Man må også huske at det er flere enn Surre-Svensken og Jeger'n som pendler, og at det også vil være forsinkelser resten av veien. For en grafisk framstilling, sjekk her.

Hva kan vi så si om gårsdagens kamp?

Vel. Vi er jævlig skuffa. Haugesund er ikke det beste siden oppskåret brød, og det er skuffende å se så dårlig spill og innsats. Det eneste positive vi kan si om kampen, er at det ikke regnet. Og at Petter Lindstad traff med en del pasninger.

Ærlig talt, KIL-gutter. Vi er ikke mange. Men fortjener vi ikke litt mer?

Laget mot Haugesund

Det er ikke bra å bytte for mye på laget, men vi trenger enda mer spisskompetanse.

Felles for lagforslagene til nå i sesongen har vært stabilitet bakerst og rotering framover. Vi innser at det ikke er bra for samspiltheten og kontinuiteten å bytte for mye, men kombinasjonen av gryende form og spisskompetanse (særlig på dødball) blir likevel avgjørende for vårt tips.

Vi tar det lagdel for lagdel, og begynner bakerst:

Vi synes det er mer enn greit at Conny M. står hvis han er kampklar, men vi vil ikke at han skal spille og ikke være hundre prosent. Da ser det vel ut som Alexander van Wijk skal få sin debut. Spennende.

Bakerst på venstrebacken er Konge-Kris ute etter en vår med gulfeber. Vi vil ha inn Kjetil Kamark her og JNG på høyreback. Ryen og Disco-Arnar er et selvsagt stopperpar. Når det er sagt, så må gjerne Lasse Bergan Foss få vise seg fram på venstrebacken, men Kamark er vårt instinktive førstevalg i Smolinskis fravær.


Hvorfor Lars Erik Fremming startet sentralt og BKI var indreløper mot Tromsdalen synes vi var en litt pussig vurdering - vi trodde nesten KIL gikk ut i 4-4-2 med John Pelu på kanten og Fremming/BKI på midten, men denne liveoverføringsteorien har vi fått avkreftet fra det vi tror er sikre kilder. I dag vil vi se BKI sentralt, og Fremming og Magnus Sylling Olsen som indreløpere.

Og så: på topp.
Like mye som vi elsker Pelu og tar en liten hva-var-det-vi-sa for poengredder Peter Samuelsson, som vi ba om fra start sist, så har vi ikke vært overbevist av hva de har vist på dødball. Vi har derimot ikke glemt dødballmagien som Patrick Holtet og Kjetil Byfuglien sto for tidligere. Pat skal også ha gjort et fint innhopp i Tromsdalen, og derfor er vi klare for å se ham fra start i dag.

Da blir vårt forslag slik:

Van Wijk - JNG, Ryen, Førsund, Kamark - Fremming, BKI, Sylling Olsen - Holtet, Samuelsson, Pelu.


Kuvicek-saken (slight return)

Om hundre år vil enkelte saker ikke være glemt.

Hele Oslos...

Det er 11 år siden, og Klanen klarer fortsatt ikke å tilgi seg selv at Vålerenga-administrasjonen (selv om de hele tiden har skyldt på det de kaller «ondskapen» til KILs Elisabeth Holm) tabbet seg ut i forbindelse med Juro Kuviceks spilleberettigelse.

Følelsene for Arnar Førsunds utlån til KIL har hele tiden vært av den bitre typen fra klanshold, og senest i dagens dagboknotatVPN.no må de salte sitt eget sår. Igjen.

Tiden leger ingen sår der i gården, og KIL omtales konsekvent som XXX - en barnslig greie som også forumdebattanter på kilsk.com har plukket opp når det gjelder fjorårets KIL-toppscorer Tore Andreas Gundersen. Kilsk.com har også en egen, tidvis underholdende tråd for Kuvicek/Førsund-oppstyret her.

Vi ønsker god bedring til alle involverte, og håper vår helt med krøllene ikke plages unødvendig av perspektivløse, langsinte Enga-fans.

Disco-Arnar forlenger!

Og nå: Motespesial.

Arnar Førsund er klar for enda en måned i verdens vakreste røde og hvite drakt. KIL-bloggen vet hvor populært det er med bilder av stjerner som skriver under på nye kontrakter, så vi sørget for å snikfotografere seansen:

Disco-Arnar
Her signerer Arnar Førsund for nok en måned i KIL-drakta.

Vi sikret oss også dette bildet av midtstopperen, tatt rett etter signeringen:

Disco-Foersund
Arnar jubler over å kunne få spille i forsvarsrekke med verdens kuleste polske venstreback i en måned til.

For å gi ytterligere service til dere lesere, har vi også fått tak i et knippe arkivbilder av Arnar, uten discogrilldressen. Sjekk dem ut:

Arnar-orn
Arnar i Ørn/Horten

Arnar-sif
Arnar i Sandefjord

Arnar-rocks
Arnar på Kjetil Kamark-konsert.

Å, søta, søta bror!

 KIL reddet av svenske mål igjen.


Fineflagget
La flagget vaie for John, Peter og Peter. Og Conny og JNG. Paul Olausson, Andreas Alm og Ludwig Erntsson for nostalgiens skyld også.

KIL-bloggen kom seg aldri til Tromsdalen. Vi kan derfor ikke presentere et engasjerende referat med presise gjengivelser og analytiske bemerkninger etter dagens 2-2-kamp. Vi tar heller et steg tilbake og lener oss på kampfakta og statistikk. Og den avslører at gutta som lager KILs mål i år høyst sannsynlig ikke er blant de som vil gå først i 17. mai-toget neste torsdag.


KILs mål blir nemlig scoret av svensker. I dag banka Super-Pelu inn sitt fjerde mål for sesongen, mens Peter Samuelsson satt inn 2-2 hele seks minutter på overtid. Det var hans andre mål for i år, mens Peter Lindau har notert seg for en scoring. Den eneste som sniker seg inn sammen med svenskemafiaen er Magnus Sylling Olsen.


Er dette et problem? Vel, vi er pragmatiske og sier det slik: Vi er glade for alle KIL-mål!


Fortsett å bank dem inn John, Peter og Peter.


Vi kommer naturligvis tilbake til skjemaet. Muligens også at vi ikke er overrasket over at Konge-Kris noterte seg for enda et gult kort, og må stå over mot Haugesund på onsdag.

Polsk flagg
Et lite flagg for Kris også.


Laget mot TUIL

Ligningsløsninger for Thomas B.

Kula tar ut laget
Vi jobber kontinuerlig med produktutvikling av liveblogg-ideen.

Hvem skal få gleden av å spille fra start på krøllgresset mot hele Nord-Norges bydelslag? Denne gangen er det mange x- og y-er i ligningen som til slutt blir de elleve som starter.

Conny M er bankers i mål.

Bankers er også Kris Smolinski, KILs kuleste venstreback på det vi kan huske. Kai Olav Ryen er like selvskreven. Så er de ukjente faktorene flere. Kjetil Kamark spilte ingen stor kamp mot Glimt. JNG bør true ham. Men: Selv om Arnar «Disco» Førsund snart skal tilbake til eliteserien, mener vi han er et selvsagt valg. Men på hvilken plass?

Hvis han starter som stopper, tror vi backrekka blir:
JNG, Arnar F, Kai Olav, Konge-Kris.

Men vi ønsker oss Arnar sentralt på midten. Vi vet at nyinnlånte BKI er testet der på trening, men mot Tromsdalen ser vi ham for oss som indreløper. Hva med Magnus «Jeger'n» Sylling Olsen? Han har jo vært så god i år. Denne gangen ønsker vi oss ham på venstrekanten. Carl Erik Torp var god mot Skeid og Notodden, men svak mot Glimt. Vi vil derfor ha Sylling på venstre og Pelu - like selvskreven som Conny, Kai og Kris - på høyrekanten. Og som midtspiss håper vi på Peter SamuelssonLindau var ikke KILs dårligste mot Glimt, men nå vil vi at Peter S. skal få en ny sjanse fra start.

Dermed ser vi for oss følgende lag på søndag:

Conny M. - Kamark, JNG, Ryen, Kris - Fremming, Førsund, BKI - Pelu, Samuelsson, Sylling

2004-reprise

Vi har jo dette skjemaet til 45 poeng som vi til enhver tid bruker som en slags ledestjerne i våre Adecco-drømmer.

Kulablogg
Henning Danielsen, dette hadde du ikke tenkt på! Liveoverført blogging er et av KIL-bloggens nye konkurransefortrinn i en stadig hardere kamp om de tusenvis av KIL-interesserte bloggleserne der ute.

Med seks poeng etter fem kamper, er KIL ett poeng bak dette skjemaet. Vi lå likt etter å ha slått Skeid og Notodden, men skjemaet beregner å ta poeng mot samtlige lag på Gjemselund (ett poeng mot de fire antatte topplagene, seire mot resten), og Glimt-kampen sist skulle derfor rent skjematisk gitt oss ett poeng.

For å komme litt ovenpå, bestiller vi herved en reprise av sjette serierunde i 2004-sesongen. Det var den tradisjonsrike 16. mai-kampen, og KIL banket Tromsdalen 4-0 der oppe foran 410 helt sikkert elleville, feststemte tilskuere, etter mål av Ole Marius Hansen, Kjetil Byfuglien, Kim Roger Strand og Foday Scattred.

Ingen av disse spillerne er i KIL lenger, men hvis vi ser på hvem som nå spiller på de respektives plasser, ligger det an til en målorgie servert av Magnus Sylling Olsen, Kris Smolinski, John Pelu og Peter Samuelsson.

Og skulle vi få oss en borteseier her, vil vi ha ni poeng - det er ett poeng  foran skjemaet vårt, som egentlig ikke ber om mer enn uavgjort i bortekampen mot Tromsdalen. Men så ligger vi jo etter skjema etter Glimt-misæren sist også.

Vi kommer tilbake med våre tanker rundt laguttaket litt senere, men tar det for gitt at en Kongsvinger-født 19-åring med toppserieerfaring går rett inn på laget.

Velkommen til BKI

Det finnes knapt bedre følelser enn når KIL plutselig, helt ut av det blå, klarer å hente enda en skikkelig god spiller. Dette er en nok slik dag.

BKI

Bjarne Kortgaard Ingebretsen (19) er sønn av solunger og til og med født på Kongsvinger!

Og ikke nok med det: samme dag som han ble født, 10. oktober 1987, litt nedi bakken for Kongsvinger sykehus, vant KIL 1-0 over Mjøndalen i siste seriekamp og sikret seg bronse for andre år på rad.

Gutten har altså de geografiske røttene på plass, han er i slekt med Mjøndalens tidligere storspiller Arnt Kortgaard, og har lenge blitt regnet som et av Lyns mest lovende prospekter. I våre øyne er han en kongespiller, sin unge alder til tross.

BKI - som vi heretter kaller ham - er en svært anvendelig spiller. Han er primært hentet inn for å etterfylle hullene etter skadde Ørjan Berg Hansen og Harald Stormoen, men BKI er like anvendelig som Arnfinn Engerbakk.

I Lyn, der BKI har 20 toppseriekamper i protokollen, har han også spilt venstre back, spiss og midtstopper, men først og fremst vært brukt sentralt på midten. At han nå får komme og hjelpe KIL mens de argentinske biffene mørnes på Lyn-treningsfeltet, er minst like gledelig som da en krøllete vestfolding plutselig dukket opp her for litt siden.

Vi er klar over at KILs ungdomspolitikk diskuteres heftig på kilsk.com, ikke minst her og her, og vi er litt splittet i vårt syn på dette, primært med Tore Andreas Gundersen som det beste og ferskeste KIL-eksemplet på at en ung spiller trenger modningstid på banen for å ta de nødvendige stegene opp og fram.

I dagens tilfelle er det derfor litt synd på Petter Linstad, som vi mener har et stort potensiale, men det får oss likevel ikke til å vike fra det enkleste prinsippet av alle: får du sjansen til å styrke stallen med et supertalent fra et eliteserielag, om det så bare er for et par måneder på lån, så sier du - hvis du er en klubb på KILs størrelse - et rungende ja takk.

Det handler ikke om å pisse i buksa for å holde seg varm. Det handler faktisk om å overleve.

Og derfor ønsker vi BKI aller hjerteligst velkommen.

Trønderrockeback-spesial

Trodde du Kjetil Kamark kun var en hardtskytende høyreback med en look som muligens trekker flere kvinnelige tilskuere til Gjemselund? Sorry, kompis, der du tok feil.


Vi jublet da vi kom over disse sidene på Myspace og NRK-Urørt. Det viser seg nemlig at trønderbacken, som for øvrig er en av våre gode venner på Facebook, har et musikalsk alias: Singer/songwriteren Roman P!


Musikkelskere
Lenny, Pelu og Homer har fått en ny favorittartist. Kamark spilles på heavy rotation på Moe's om dagen.

Selvfølgelig har vi lyttet oss gjennom alle låtene vi har klart å finne, og kost oss med Kamarkens tekst og toner. Men vi er jo totalt ukritiske. For det første kan vi ingenting om musikk. For det andre er vi totalt blendet av at det er en av våre KIL-helter som står bak.


Men vi ville vel ikke vært Norges beste KIL-blogg hvis vi ikke visste råd? Via omveier har vi fått høre at Dagbladets musikkanmelder Sven Ove Bakke er fra Kongsvinger. Og at han til og med følger med litt på KIL. Vi sendte avgårde en epost, der vi blant annet skrev:


«Vi er tre karer med hjerter for KIL, og vi forsøker oss med ujevne mellomrom med noen jevnlige språklige sleivspark om vårt favorittlag. Hvis du ikke kjenner til oss fra før, kan du sjekke ut http://kilfotball.blogg.no»


Så beskrev vi hvor han kunne finne sangene, før vi avsluttet med:


«I utgangspunktet perfekt bloggstoff. Men vi mangler litt musikalsk kompetanse til å yte dette rettferdighet, og lurte derfor på om du hadde lyst til å ta en liten lytt og dele din vurdering av Kamarkerns greier med våre lesere.


Vi kan dessverre ikke yte noen gjenytelser, men nå vil vi nesten påstå at det nesten er belønning nok å oppdage Kamarks musikalske talent.»

Og tror dere ikke vi fikk svar?!Bakke skriver:

«Hei.

Beklager litt treg respons, har vært på reise og hatt mye å gjøre, og så fri.

Stemmer at jeg er fra Kongsvinger. Følger sånn passe med på KIL, var nok mer før, men kom meg i hvert fall på Skeid-matchen. Var bra med seier der, selv om jeg synes det var ganske ujevnt spill til tider.


Kan se om jeg får hørt på de greiene til Kåmark i løpet av uka. Vet ikke helt hva dere er ute etter (anmeldelse eller bare noen linjer om musikken?), men jeg har i hvert fall ikke lyst til å sette terningkast eller karakter når jeg ikke skriver i Dagbladet. Håper dere har forståelse for det.


Har vært inne og sett på blog'en deres nå. Hvem er dere egentlig? Noen jeg burde kjenne? Har ikke bodd i Kongsvinger på ti år, så det er vel ikke sikkert. Men bra blog. Pleier mest å lese kil.no og litt på Glåmdalen de gangene jeg føler for å lese om kil, men skal legge dere inn på bookmarks.


Ok, jeg mailer noen linjer i slutten av uka hvis jeg får det til.


Stå på.


Mvh

Sven Ove i Dagbladet».

Juhu! Vi svarte:

«Hei!
 
Kjempebra, nå ble vi glade. Vi kan dessverre ikke si så mye om hvem vi er, vi prøver av ulike grunner å være anonyme. Men vi er veldig glad hvis du har muligheter til å skrive noen linjer om musikken.
 
mvh gutta i KIL-bloggen»

Nå venter vi bare i spenning!


Triste greier

På et tidspunkt vurderte vi å skylde på dommeren.

Leiseg
Homer fortviler

Det er aldri hyggelig å gå inn i en ny uke med et 1-4-tap i den mentale ryggsekken. Og det er spesielt lite moro hvis tapet var fullt fortjent. Noe det var på søndag mot Bodø/Glimt.

KIL-bloggen er derfor, i likhet med mange som har brukt noen timer i en HJ-registrert bil i sitt liv, litt lei seg i dag. Derfor blir det denne gangen ikke en forsøksvis lyrisk story om helgas kamp. Vi nøyer oss med noen punkter.

* Trond Olsen er en klassespiller. Det skal ikke være lov å score på frispark fra midtbana. Men det klarte han.

* Vi var sure på både dommer og linjemann på 0-1-målet. Trond Olsen var i soleklar offside da han ble spilt gjennom og Kjetil Kamarks takling av nevnte Olsen var rein. Vi innrømmer at vi var godt plassert til å se situasjonen, flere hakk bedre enn dommeren. Men ikke bedre enn linjemann. Vi vurderte å skylde på dommeren i går, men la det til slutt fra oss. Vi orker ikke å være et syteorgan, og KIL tapte mot et bedre lag.

* Krystof Smolinski er en kongespiller! I andreomgang skalla han ved et uhell med en Glimt-spiller. Mannen i gult måtte ut på båre. Kris bare rista litt på hodet, før han gikk av banen for å bli bandasjert. Etterpå var han ordentlig forbanna fordi han måtte gå av igjen for å få tørket vekk blodet som dekket halve ansiktet hans. Da han endelig var tilbake på banen igjen etter det, hadde han et veggspill med Sylling Olsen der han først såvidt rakk ballen ved sidelinja, sklei på tartandekket som omkranser Gjemselund, før han kom seg tilbake og satt inn en knallhard kroppstakling på Runar Berg. Vi liker Kris.

* Ørjan Berg Hansen var skuffende som sentral midtbanespiller. Muligens var han hemmet av skade. Og vi som hadde store forhåpninger etter å ha kjørt lobbyvirksomhet for dette alternativet.

* Midtbanetoern som operert på slutten - Lars Erik Fremming og Arnar Førsund - må ha vært tidenes mest taklingssterke KIL-midtbane.

* Arnar kan forresten spille sentralt på midten neste gang, slik han gjorde etter pause i går og som vi foreslo før kampen.  Førsunder'n har noe Brede Hangelandsk over seg. Bli resten av sesongen, Arnar!

* Glimt er mye, mye bedre enn Ham/Kam.

* Vi liker denne språklige nyvinningen fra KIL.no: «(...) økte Trond Olsen til 1-4 da han fikk vende opp og bake ballen inn fra kort hold». Bake ballen! Den har vi ikke lest før. Men det gir jo mening, på en måte. Hvis vi legger godviljen til. Overfor KIL.no er vi villige til å gjøre det.

Pelu-ekspressen

KIL-bloggen har allerede tatt til orde for at John Pelu muligens kan få lov til å jobbe fleksitid, men vi er også konstruktive nok til at vi har sett på alternative løsninger for å få vår spisshelt tidsnok fram til kampene.

Peluekspressen
Oslo-Kongsvinger hver søndag.

En scoringskåt Pelu er en mann som bør spille fra start. Med tanke på episoden før Notodden-kampen, fordeler og ulemper med fleksitid satt til side, tar vi her ansvar og bidrar med kostnadseffektive og konstruktive plan B-alternativer hvis «uhellet» skulle være ute en gang til.

Timeekspressen:
Avganger hver time fra bussterminalen, også på søndager. Til og med 10.50-bussen (ankomst 12.35) burde være overkommelig selv om du har sovet helt til klokka ni på morgenen. Aller siste sjanse er avgangen klokka 15.50 med ankomst på stasjonen 17.35, men det er mulig Åge synes det er i seneste laget.

NSB lokaltog:
Det går ikke alltid et tog. På søndager er det én mulighet: Avreise fra Oslo S klokka 15.48, ankomst Vinger 17.15. Da burde Pelu rekke å varme opp, og kan således spille fra start hvis Åge og Thomas synes det er greit.

Et bra tilbud fra Reiser & Opplevelser AS:
Kongsvingerpakken med tema spa-weekend! Inkluderer Timeekspressen Oslo-Kongsvinger tur/retur, to hotellovernattinger med frokost og to-retters middag ved Vinger hotell. En spa-massasjebehandling for nakke og rygg, svømmebasseng med trimrom og kulturelle opplevelser i festningsbyen. Alt dette for bare kr. 1580,- per døgn! Bør vel være et behagelig alternativ til kostbar taxitur fra Oslo til Vinger.

Carpool
Kula og Lenny slår et slag for carpool.

Carpool:
Med tanke på hvor mange Kongsvinger-folk som bor i hovedstaden og som gjerne tar turen «hjem» på søndager for å få med seg en fotballkamp på nest øverste nivå for herrer, burde det være mulig å organisere en carpool og alternere på hvem som vil inneha sjåførrollen i «Driving Mr. Pelu». Dette vil sikkert også generere en liste som man i påkomne tilfeller kan bruke når man må ringe rundt for å spørre «har dere plass til Pelu i dag?». Alt for KIL!


Laget mot Glimt

Plutselig ble det vanskeligere.

Det var egentlig så enkelt. KILs lag mot Bodø/Glimt så ut til å være skrevet i stein. Det måtte til og med litt intern diskusjon blant KIL-bloggens tre forfattere til for å få en av oss til å skrive denne teksten. Det var liksom ikke utfordrende i det hele tatt. Vi - og alle andre - så for oss dette laget mot Glimt:

Conny M - Kjetil K, Ryen, Førsund, Kris - Sylling, Stormoen, Fremming - Pelu, Lindau, Torp.

Ørjan Berg Hansen så ut til å være ute med skade sammen med Johan Nås. Men så kom denne nyheten. Harald Stormoen, vår stødige kaptein, er ute med skade. Og plutselig ble det mer komplisert.

I samme tekst nevnes det også at Ørjan Berg Hansen kan rekke kampen på søndag. Hvis det skjer, blir ikke uttaket vanskelig, vi har lenge sett for oss, og argumentert for, at Larvik-gutten vil kunne storspille sentralt.


Hvis han ikke blir klar, er det litt vanskeligere. Men vi ville ikke vært KIL-bloggen hvis vi ikke visste råd. Vi ønsker oss en krøllete, hengslete kar sentralt på midten: Arnar Førsund. Han har hittil i sesongen vist klasse. Spesielt i lufta, men også med en ro med ballen i beina vi ikke har hatt bak der siden Jakko forsvant. Vi tror også en hardtaklende Arnar kan være akkurat det som hindrer Runar Berg i å storspille - hvis ikke han også er ute med skade.

Det gir også rom for en annen spennende kar. Når Arnar flyttes fram, kan Johan Nilsson Guiomar (JNG, as always) få sin debut i midtforsvaret. Hvis han er like hardtspillende som han ga uttrykk for da han forsøkte å psyke ut Skeid-spilleren som tok corner på Bislett, er han en strålende sidekick til vår alles kjære Kai Olav Ryen.

Hvis trener Berntsen er skeptisk til å jazze opp såpass mye, ser vi for oss at Petter Linstad kan komme inn. Vi har tidligere blitt imponert over hans pasningsstyrke og ro, og har tro på ham for framtida. Vi er imidlertid ikke like sikre på om han holder 1. divisjonsnivå ennå. Og vi skulle gjerne sett at han ble kasta uti det mot et svakere lag enn tannbørstegutta fra Bodø.

Vi håper derfor på:
Conny M - Kjetil K, Ryen, JNG Kris - Sylling, Førsund, Fremming - Pelu, Lindau, Torp.

Framover bør det forresten være greie valg for Berntsen. John Pelu er bankers, hvis han husker å komme seg til kampen, det samme er Peter Lindau. Og Carl Erik Torp har imponert oss. Patrick «Gullfot» Holtet virker dessverre å være et stykke unna 1. divisjonsform. Vi håper det endrer seg.


Hva vet vi så om motstanderne, bortsett fra at de har et velfungerende høyttaleranlegg? Vi tippet dem høyt på tabellen, og det ser ut til at vi vil få rett. Hvis Trond Olsen og Mounir Hamoud er i humør, er de begge livsfarlige på kantene, og Thiago Martins har startet bra som midtspiss. Glimt er derfor farlige framover, men vi håper og tror at KILs solide forsvar holder dem unna. Og at Pelu lett løper fra Erik Hoftun. Glimt gjør forresten noen bytter på laget.


Hvor er han nå #9: Charles Berstad

I anledning søndagens batalje mot Bodø/Glimt, har vi tatt en sjekk på hvor Charles Berstad befinner seg for tiden.

Charlieboy
Charlies «mugshot» fra Nybergsunds offisielle hjemmeside. 

Charlie ble bare slått av Vidar Sanderud på vår kåring av KILs beste stoppere gjennom tidene, og er derfor å regne som en Helt med stor H her hos KIL-bloggen.

Han fikk riktignok ikke med seg Juventus-eventyret i UEFA-cupen i 1993, nettopp fordi han gikk til Bodø/Glimt før den sesongen, men fikk samtidig smake på et nytt nivå av suksess hos Glimt: cupfinaleseier. Det ble også seriesølv i debutsesongen i klubben, Charlie fikk dermed sølv to sesonger på rad.

Vi erindrer svakt at Charlie skal ha vært aktuell for proffspill i en skotsk klubb på ett eller annet tidspunkt sent 80-tall eller tidlig 90-tall. Utenlandseventyret ble i stedet gjennomført post-Glimt, i danske Ikast og Midtjylland. Deretter gjorde Berstad det som i KIL-øyne må kunne karakteriseres som et lite smart move, og avsluttet spillerkarrieren i HamKam. Det er likevel ikke nok til å frata ham beundringens og respektens lys fra denne blogg. Det sier vel noe om at statusen hans er uomtvistelige.

Men en autoritet av Berstads kaliber er også som skapt for treneryrket. Etter å ha bygget seg opp erfaring hos HamKams B-lag, skøyteklubben Hamar IL og nord-norske Fauske/Sprint, er Charlies oppgave nå å få Nybergsund opp i 1. divisjon.

Så langt har det gått veldig bra, Nybergsund har fått en drømmestart på sesongen i 2. divisjon avdeling A, med tre strake seire og 10-0 i målforskjell. 3-0-seier borte mot våre gamle kjenninger Ull/Kisa i serieåpningen, deretter 6-0 hjemme mot Sarpsborg, og så 1-0 borte mot andrelaget til Fredrikstad.

I Nybergsund-stallen, hvor vel Dag Frode Hornseth (eks. RBK, Bryne og Fredrikstad) må regnes som den største stjernen (to mål og fire assists så langt), er det forøvrig flust av gamle kjenninger, som Ole Marius Hansen, Rune Buer Johansen og Kim Roger Strand. Det ryktes at sistnevnte for øyeblikket utsettes for det som ikke kan kalles annet enn «KIL-metoden»: Han er i ferd med å bli omskolert til midtstopper. Vanligvis ble dette gjort med tryslinger i Kongsvinger, denne metavrien er i stedet med tidligere KIL-spiller i Trysil.

Og siden det nå sklir helt ut hva gjelder fokus på Charles Berstads trenergjerning: Hvis Barry Kader hos Sogndal har Adeccoligaens beste navn, bør også Nybergsunds forsvarer Hai Lam komme høyt opp på en tilsvarende liste i 2. divisjon - uansett avdeling.

Kula, Buer, Strand, Lam er uansett i de beste trenerhender hos Sundet. Kanskje møter vi Charlie og gjengen neste år.

Vi parasitter?

En sjelden gang i blant: En post i kategorien «Livet generelt».

Klassisk bloggparasitt
Her et bilde av den velkjente blogg.no-parasitten, som er mye kjipere enn den mer vanlige blogspot.com-parasitten.

Det var en rolig onsdag. KIL-bloggens AKAN-representant Barney slo i hjel noen minutter med litt nettsurfing. Kanskje fikk han et lite sug etter noen kjappe næringslivsnyheter, for han klikket seg inn på NA24.no. Og da fikk han traktekaffen i halsen. For hva kunne han ikke lese?

- Bloggere er parasitter

Her var han egentlig fornøyd med bloggen han drev sammen med sine to svirevenner. De siste Pelu-sakene har jo vært skikkelig artige, tenkte han. Den «Hva nå»'en med Erik Noppi ble også bra. Og alle husker vel Gasser-skupet. Han følte han gjorde et lite bidrag til alle andre som er glade i KIL eller en god fotballhistorie. Ikke tenkte han over at han var en parasitt.

Barney måtte lese videre. Hva var det Knut Olav Åmås, tidligere Samtiden-redaktør, nå debattredaktør i Aftenposten, mente. Vi gjengir den velskrevne NA24.no-saken i sin helhet:

«- Bloggere er parasittiske på papirmediene, sa debattredaktør i Aftenposten Knut Olav Åmås under Norsk Redaktørforenings årsmøte.

- De lever av papiravisene, de også, sa han ifølge bloggerne som blogger direkte fra årsmøtet.

Åmås, som i forrige uke ble kåret til årets journalist, får langt på vei støtte fra blogger Heidi Nordby Lunde.

- Jeg synes den norske bloggosfæren ærlig talt er som å se maling tørke, sier Lunde.

- Bloggere ville ikke hatt mye å skrive om uten aviser, ikke mye orginalt innhold, sier Amås, som understreket at bloggere kan bidra med viktig mediakritikk.»

Hmm, tenkte Barney, mens han lo litt av referansen «ifølge bloggerne som blogger direkte fra årsmøtet». Så kom han på et foredrag han forvillet seg inn på en gang i ungdomstida. Da kom han på at det faktisk var denne Åmås som hadde forelest, og at han faktisk hadde hatt litt forventninger, siden han hadde likt noe av det han hadde skrevet. Så kom han på hva som hadde skjedd:

Barney hadde sovna.

Åmås hadde i sitt foredrag en utstråling som Arne Erlandsen, en strategi for foredragets dramaturgi som ikke en gang Graeme Souness hadde matchet, og en innlevelse og stemmebruk som Vidar Theisen.

Vi kan vanskelig si at Åmås selv er en parasitt på bakgrunn av dette. Men vi vet nå selv hva vi mener om han. Kremt.


mai 2007
ma ti on to fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31