Skader og slitasje

Skader og slitasje gir oss litt av hvert å gruble på.

Homer tar ut laget
Hodebry, nok en gang. 

I fjor klarte Sparta, denne historieløse sammenslåingsklubben, å rane KIL for seks poeng. Det kan vi ikke tillate i år. Men med skader på Conny M, Terminator og Pelu, ifølge kil.no, og BKI tilbake i Lyn, gir dette laguttaket både oss og helt sikkert Thomas B. noen utfordringer.

Vi tror Conny blir lappet sammen og meldt kampklar. Konkurransen fra Alex den unge er for liten til at Conny vil bli spart. Hvis Kris ikke blir klar, noe vi egentlig håper han blir, ønsker vi oss Førsund ned i midtforsvaret, JNG ut på backen og Kamarker'n over på venstre. Han trenger uansett å få litt kamptrening der med tanke på Kris' kommende suspensjoner.

Det gir muligheten til å sette inn de unge KIL-veteranene Fremming og Stormoen på midten. Vi trenger litt god, gammaldags innsats for laget nå, og det tror vi Lars Erik og Harald vil levere. Berg Hansen håper vi leverer en banens beste-prestasjon igjen. Dermed bestiller vi:

Conny M - JNG, Bauta-Ryen, Disco, Kamark - Fremming, Stormoen, Berg Hansen - Syllingen, Samuels, Torper'n.

Og gjerne litt haraball.

Av og til er to ord nok

Disse skribleriene må ikke bli forvekslet med Hvor er han nå?-spalta.

Riseth'n
Husker dere denne mannen? Det gjør vi også.

For vi vet at våre svært oppegående lesere vet hvor Vidar Riseth befinner seg om dagen. Han er i midtforsvaret til Rosenborg, de gangene han er skadefri.

Dette handler om en gammel sak. Vi beklager sendrektigheten. Men til saken:

Dagens Nærlingslivs lørdagsmagasin skrev for noen uker siden om historiker Espen Andersens doktorgrad om da fotballen kom til Norge. For å si det kort: Dette er godt lesestoff. Vi gir et kjapt resymé av historien, sakset fra avisa:

«Christiania Footballclub var Norges første klubb, etablert av kontorsjef Salvesen og kandidat Dahl, som hadde returnert fra studier i England».

Videre heter det at Andersen har sporet opp 181 av landets første toppspillere.

«Sønner av grosserere, bryggerieiere, disponenter, overretsagførere, sagbrugseiere, byråsjefer, sæbefabrikkbestyrere. Mange fra hjem med tjenerstab. Hjem med gode adresser.
- Tjenestepiketettheten var stor i spillernes hjem. Det fantes ingen bondesønner, ingen arbeiderbarn, men på Lyn fant jeg en sønn av en fraskilt «Blomsterhandlerske», sier Andresen».


Og videre i samme stil:

«God takt og tone gjaldt slett ikke bare før og etter kamp. Også under kampens gang ble det stilt klare krav til god etikette.
- Det var ikke tilstrekkelig å avstå fra brutalitet, det var også forventet at en fotballspiller fremsto som disiplinert og dannet, sier Andersen.
Spillerne skulle bistå dommeren, ikke «skraale op paa pøbelmaner», slik det ble skrevet i bladet Sport i 1908. Det gjorde et «græsselig daarlig indtryk» overfor tilskuerne».


Dagens Næringsliv avslutter saken med å konkludere: «Men noe gikk galt».

De fortsetter: «Hvordan ser det ut i dag? Et landslag berømt for nettopp sine høye, lange spark, selv om få lenger kaller det «publikumsspark». Vidar Riseth? Det gamle storlaget Odd på sisteplass. Publikum med hatter som klapper hvis man trekker i et snøre under haken».


Sjelden har to ord og et lite spørsmålstegn sagt mer. Vi savner for vår del den unge Vidar Riseth i KIL-drakta.


Og vi som var så lei av tap

I dag: Delvis irrelevante betraktninger for å få opp humøret.


Notodden feirer
Roy Holth sa i fantastiske «Gjemselund Gråter»: «Etterpå var det feiring på Taverna med lettøl og rekesmørbrød». Vi vet at Notodden er stinne av gryn og tror kvinnen på bildet overfor nok er en mer naturlig del av feiringen av en cupseier på Notodden enn lettøl og rekesmørbrød.

Så var vi ute av cupen. Ingen overraskelse, kanskje, KIL har aldri vært noe solid cuplag. Referatene finner du som vanlig her og her.

Vi er selvsagt litt nedstemte, og satser derfor på noen bemerkninger av den lettere sorten for å få opp humøret:

Denne skrivefeilen fra www.kil.no er skikkelig fin: «...og plutselig var Sylling Olsen alene ned keeper på bakerste». Ned med keeper'n!

Vi lar oss også sjarmere av overskriften i Glåmdalen: Utslitt og utslått.

Vi skulle selvsagt ønske at den ikke handlet om verdens beste lag i røde drakter fra Sør-Hedmark, men vi koser oss når det slås til med nærmest litterære overskrifter. Vi begynte nesten å tenke på boka «Kjøpt og underbetalt». Vi vet forresten godt at Notodden kjøper og kjøper og kjøper, men underbetaling tror vi ikke de driver med. Quiz: Hvilken annen faglitterær bok er det mulig å få assosiasjoner til av denne overskriften. Svar i kommentarfeltet.

Sist, men ikke minst gleder vi oss over Nybergsund og humrer litt over Fredrikstads Agim Shabani. Vi setter over til dagens mest patriotriske medium: Ostlendingen.no.

Laget mot Notodden #2

KIL er som vi alle vet ikke verdens beste cuplag. Kan det snu i år?

Kjetil Holta
Notodden-investor Kjetil Holta grøsser bare han tenker på John Pelus fart, finter og teknikk. Vi mener derfor at Pelu må inn fra start på høyrekanten.

Det er klart for nok en cupkamp. Denne gangen mot pengesterke og historieløse Notodden, som vi allerede har banket i en relativt sjelden hjemmeseier. Supporterklubbsjef Raggen har her redegjort for hvordan man kommer seg dit. Dermed regner vi med at både John Pelu og Magnus Sylling Olsen finner fram, og siden de begge er skadefrie, setter vi begge inn på laget fra start.

I tillegg vil vi spare to spillere som har gjort det bra i de siste kampene, Kamark og Torper'n, og som kan hviles for å heller være klare mot Sparta til helga. Det gir muligheten for førstelagsspill for Fremming - en av våre store favoritter som har fått ufortjent lite spilletid i det siste - og Stormoen, som kan få muligheten til å fortsette å spille seg i form.

Dermed ønsker vi oss dette laget:

Conny M - JNG, Disco-Arnar, Ryen, Kris - Fremming, Stormoen, Berg Hansen - Pelu, Samuel, Sylling.

Vi ønsker oss i tillegg et innhopp og mye spilletid for Petter Linstad og gjerne også Silkefot-Holtet og unge Fredrik Nilsen.

Hvordan ligger vi egentlig an?

Vi veit dere har lengta etter det: Litt tallnerding.

Matte-Homer
KIL-bloggens statistikkansvarlig slapper av i Super-Pelu-trøya etter ukas mest utfordrende oppgave: Å sjekke hvordan KIL ligger an i forhold til det berømte skjemaet.

En kjapp titt på tabellen viser at vi nå ligger på en 10. plass. Det er noen hakk under vårt forhåndstips, og noen hakk over Ivar Hoffs «grundig funderte» tips.

Men hvordan ligger vi egentlig an? Selv om en fotballtabell aldri lyver, så er det viktig å ta hensyn til hvilke lag en faktisk har spilt mot, og hvem det gjenstår å møte. Heldigvis har vi dette skjemaet vårt.

En kjapp titt på det, viser at vi nå ligger to poeng etter, men at vi vil ligge likt med skjemaet til 45 poeng hvis vi slår Sparta borte.

Så da kan vi vel bare bestille den andre seieren mot et Østfolds-lag på rad?

Vel vant særpingene 3-1 borte mot Skeid sist, men resultatene i resten av sesongen bør ikke være avskrekkende. Men vi husker med gru 3-0-tapet for to år siden, og vil komme tilbake med vårt lagtips for å gi vårt bidrag til å forhindre en liknende seanse.

Men nå: De kalde, harde skjema-fakta:

Motstander (hjemme/borte) poeng/skjema (differanse)

MK (b) 0/1 (-1)

HamKam (h) 0/1 (-2)

Skeid (b) 3/1 (=)
Notodden (h) 3/3 (=)
Glimt (h) 0/1 (-1)
Tromsdalen (b) 1/1 (-1)
Haugesund (h) 0/3 (-4)
Molde (b) 3/0 (-1)
Bryne (h) 1/1 (-1)
Raufoss (b) 3/1 (+1)
Løv-Ham (h) 0/3 (-2)
Sogndal (b) 0/0 (-2)
Moss (h) 3/3 (-2)

= 17/19 (-2)

Resten av sesongen:
Sparta (b) x/1
Hønefoss (h) x/3
MK (h) x/3
Ham-Kam (b) x/0
Skeid (h) x/3
Notodden (b) x/1
Glimt (b) x/0
Tromsdalen (h) x/3
Haugesund (b) x/1
Molde (h) x/1
Bryne (b) x/0
Raufoss (h) x/3
Løv-Ham (b) x/1
Sogndal (h) x/3
Moss (b) x/0
Sparta (h) x/3
Hønefoss (b) x/0

= x/45


Gi meg en K for Krzysztof!

For en deilig seier. Og så deilig det er at vår hardtarbeidende venstreback endelig får noen fortjente minutter i rampelyset.

Kris på sykkel
Etter kampen og straffemålet cruiset Kris Smolinski hjem til familien.

Seiere mot antatte topplag smaker alltid bra. Spesielt når de kommer etter to horrible tap. Livet er igjen litt lysere.

Vi gleder oss over en hel rekke ting. Men først vil vi stemme i en K for Krzysztof. Vi har kjent det på oss hele tiden at Krzysztof Smolinski ville være en supertilgang for KIL. Allerede 22. februar i år skrev vi at vi hadde stor tro på KILs nye polske back. Da visste vi ikke annet om han enn at han drev den berømte arkitektvirksomheten i Zakopane på si', og at KIL fant ham med litt real nettsøking. Senere fant vi også hans onkel. Og Kris har ikke gjort våre tips til skamme. Kamp etter kamp har han levert strålende venstrebackhåndverk. Det er lite som varmer et supporterhjerte så mye som knallharde taklinger og en oppofrende spillestil som vi har fått se Kris levere. Det er ikke tilfeldig at han kalles Terminator.

Som svar på det solide spillet har han fått noen klassiske takkeklappsalver fra de sittende på sittetribunen, og et og annet prøvende «Krzysztof, klapp-klapp-klapp, Krzysztof» fra de stående på samme tribune. Men han har likevel vært en unsung hero, i hvert fall andre steder enn her på bloggen. Venstrebacker får liksom ikke så mye oppmerksomheter som spillerne lenger fram på banen. Men i går tok han et fortjent skritt inn i rampelyset.

Etter noen stygge straffebommer fra lagkameratene tidligere i sesongen, fikk han muligheten fra det berømte 11-metersmerke. Og tok vare på den med en nødvendig kynisme slik bare østeuropeiske idrettsutøvere kan. 1-0 til KIL, Krzysztofs første mål. Etterpå ble han til og med intervjuet av Radio Kongsvinger. Glomdalen.no skrev av radiosnutten.

Vi jubler med KIL og Kris. Og de bitre tapene er nesten glemt.


Popcorn-keeper?

Huttetu: VG slår opp vår spalte «Hvor er han nå?»!


image164
Nyfriserte og lykkelige!

Verdens Gang har i dag valgt å bruke store deler av forsida til en kar vi KIL-supportere har hatt mange hyggelige stunder med. Det er ikke akkurat de gamle fantomredningene som er bakgrunnen for den oppsiktsvekkende forsida, det er at godeste Ole Arvid Pettersen Langnes har funnet kjærligheten med den 13 år eldre Inger Ellen Nicolaisen. Selveste Nikita-gründeren og Norges Donald Trumph.


Det er i utgangspunktet bare å si: Gratiss, Ole Arvid! Det er alltid vakkert med søt kjærlighet, spesielt når den presenteres med reale fargebilder i en tabloidavis!


Vi aner ingenting om bakgrunnen for det kommende giftemålet utover det som står i morgendagens fiskepapir, men vi er allikevel frekke nok til å komme med noen assosiasjoner.


Nicolaisen er kjent som en av Norges beste forretningskvinner. På dette området må vi anta at motsetninger tiltrekker hverandre, da vi med gru husker Langnes sin korte periode som spillende daglig leder i KIL.


Alle forhold kan dessuten, til en viss grad, forklares med bytteteori. Hva bytter så Langnesen til seg? Vi husker en artig sak i Dagens Nærlingsliv om unge, pene jenter som hang rundt pengesterke menn på ulike utesteder i Oslo. Good time girls, ble de kalt. Eller Popcorn-jenter, som en teppeselger kalte dem. Vi humra litt den gang. Vi aner selvsagt ikke om Lagnes er en popcorn-keeper. Kanskje er han bare ute etter en hårklipp?


Ellers håper vi forholdet blir like bra som Langnes var reaksjonssterk på streken, og at dagene med tilbakespill langs bakken blir så få som mulig.


Laget mot Moss

Da er det på'n igjen. Er vi så langt nede at det bare kan gå én vei?

Skeptisk
Hm.

Noen fattige, men muligens trøstende perspektiver fra forrige runde:
Ingen ble imponert over KIL i hjemmetapet mot Løv-Ham. Men kanskje er Løv-Ham mye bedre enn vi har våget å innse? Bodø/Glimt kollapset fullstendig på onsdag. Opprykksfavoritter kan også gå på en smell i blant, men det er spesielt å gjøre det med 0-4 mot en antatt nedrykkskandidat. Løv-Ham seiler altså opp som en av sesongens store Adecco-overraskelser. Sikkert takket være Mr. Amundsen.

Nøkternt forventet er Sogndal borte normalt en kamp vi ikke kan regne med poengfangst fra heller. I henhold til vårt skjema (som vi nå ligger to poeng bak), var det en nullpoengskamp. Problemet er selvsagt at vi taper så mye som 0-3, som er skadelig for både selvtillit og omdømme. Vi kan ikke si noe på laguttaket heller, Thomas Berntsen plukket for andre serierunde på rad ut akkurat den startoppstillingen vi foreskrev.

 

Vi orker ikke å dvele så mye mer ved det vi ­- inspirert av Peter SamuelssonKIL.no - velger å kalle en Brian Badtrip, men ser heller fram til kampen mot pølse-i-vaffel-gjengen i gult.

 

For spørsmålet er nå om laget og Berntsen klarer å løfte seg igjen og fjerne all tvil om kvaliteten på KIL anno 2007. Det har gått så mye opp og ned at det ikke lenger er mulig å si om vi er dårlige men har hatt god flaks i en del kamper, eller om vi egentlig er et bra lag med litt for mange arbeidsulykker på samvittigheten. Vi er fortsatt betingede optimister og håper på det siste, men er helt på linje med Supporter-Karlsen som mente at de neste kampene (Sparta borte, Hønefoss og MK hjemme) blir den virkelige testen på om vi er genuine middelhavsfarere på vei mot øvre halvdel, eller et lag som må passe oss for den vonde streken på nedre halvdel.

 

Vi vet ikke om Pelu og Sylling blir klare til dyst mot Moss, så vi setter opp laget uten dem, men de må gjerne skli rett inn hvis de er skadefrie:

Conny M. - JNG, Ryen, Førsund, Kris - Torp, Stormoen, ØBH - Pat, Peter S., BKI.


Laget mot Sogndal

Bortekamper pleier i hvert fall å gå bra. Saft suse, som det heter i Donald.

Stao nao pao
Saft og vann, kan gå an.

Vi regner dagens kamp i Sogndal som en ren formalitet, her er det bare å gå ut i det etter hvert klassiske 4-2-1-3-systemet og hente tre poeng. Ikke minst som kompensasjon for søndagens hjemmetap mot Løv-Ham. Super-Pelu og Jeger-Sylling er fortsatt ute, og av moralske hensyn bør det gjøres en og annen justering på startelleveren i forhold til hvem som begynte sist.

Vi nominerer disse, og vil selvsagt ha innpå Lindau når ledelsen er sikret og vi skal ro seieren i land:

Conny M - Kamark, Ryen, JNG, Kris - Førsund, Stormoen - Ørjan BH - Torp, Peter S, BKI.

På trynet i Bryne

Bryne-treneren må gå.
Jæren i behold?
Vi overlater ordet til vår favorittkollega i bloggsfæren, selveste Professoren.


Et par dager derpå

Vi har tenkt mye på hva som egentlig er problemet.

Homer
En enkel sjel.

KIL - Løv-Ham 0-1 er et resultat som gjør det vondt å være KIL-fan. Så vondt at vi ikke helt visste hva vi skulle skrive søndag kveld. Ikke i går heller, for den saks skyld. Vi orker ikke å mene så mye om kampen heller, Carl Erik Torp beskrev det som flaut på KIL.no, og mer enn det trengs egentlig ikke å bli sagt. Vi har i stedet vært i tenkeboksen og prøvd å finne meningen med livet, eller i hvert fall meningen med å vinne hjemmekamper.

Isolert sett kunne et snaut hjemmetap mot Løv-Ham vært til å leve med. Men her snakker vi om et drøyt måned langt, fire kampers hjemmebanemareritt: ett poeng og målforskjell 1-7 på fire kamper.

Samlet hjemmestatistikk for året er:
1-1-4    3-9    4
Tilsvarende bortestatistikk er:
3-1-1   11-7   10

Mye fornuftig har vært skrevet om presshøyde, langballer, aggresivitet og liknende på kilsk.com-forumet. Det er opplagt at KIL sliter med å føre eget spill denne sesongen, og da må vi se bort i fra kamper mot svake cupmotstandere. Det er like opplagt at vi er svært på hugget, målfarlige og smarte defensivt mot gode motstandere som selv skal føre spillet. Bortelaget KIL ville slått hjemmelaget KIL med 2-0 eller mer. Hvis KIL er så gode som bortestatistikken tilsier, skulle vi ligget og knivet om kvalikplassen nå.

Vi tror ikke det er noe i veien med stallen, snarere tvert i mot. Vi sitter med følelsen at dette er en av KILs bedre årganger på ganske lenge, selv uten å regne med våre innlånte gutter. Vi tror John Pelu er en svært viktig spiller, men han alene kan ikke være hele forskjellen på et godt og et dårlig KIL-lag. Vi tror det dreier seg om en kombinasjon av mangel på taktisk fleksibilitet, mental omstillingsevne og fortsatt manglende samspilthet - 12 av 23 spillere i troppen er nye av året.

Før Løv-Ham-kampen bestilte vi litt kamikazefotball innledningsvis, stormløp og vill skyting. Om ikke annet så for å ryste motstanderne, bringe dem i ubalanse, la dem kjenne litt på frykten for å tape. Hvis usikkerheten brer seg, er det lettere å score. Hvilket KIL beviser med å få mål i mot seg rett før pause, da frykten for ikke å vinne, nå igjen, skaper ubalanse og rot hjemover.

Akkurat nå vet alle motstandere at det faktisk kan være gode poengmuligheter på Gjemselund, bare man er tålmodige og lar hjemmelaget mørne av frustrasjon. Lavt press, kynisk mentalitet og en giftig spiss er nok. Som vi poengterte på forhånd, og som Løv-Ham beviste på søndag.

Usikkerheten og frustrasjonen som spres blant spillerne når KIL spiller på Gjemselund kan muligens forklares av nerver og et forventningspress om å prestere foran hjemmepublikum. Men umiddelbart virker dette uforståelig, da KIL som oftest spiller for under 1000 tilskuere, og da disse igjen lager lite trøkk på tribunen. Det er da mer nærliggende å tenke at spillerne i stedet skulle mangle motivasjon til å gi alt. Likevel er det, når vi berører den mentale biten og ikke den taktiske, den forknytte prestasjonsangsten og ikke manglende motivasjon som forklarer KILs elendige hjemmestatistikk så langt i sesongen. Uten at Homer, Barney eller Lenny skal skryte på seg å ha spilt foran et brukbart knippe med tilskuere på Gjemselund, kan det faktisk virke som den ofte svært sure, bitende og negative murringen blant mange på Gjemselund faktisk når fram til spillerne, og at den kanskje oppfattes som verre enn støyen fra 10.213 tilskuere.

Den fotballfaglige og den taktiske fleksibiliteten er trenerens ansvar, selvsagt. Justering av presshøyden, foretrukne angrepsmønstre, defensiv sikring kontra offensiv risiko, alle disse tingene. Men det er også like fordømt spillernes ansvar, på den måten at en treners taktiske angivelser i utgangspunktet pleier å være scenariobasert: hvis Løv-Ham spiller slik, må vi spille slik. Hvis det ikke funker, må vi gjøre noe annet. Og det kan spillerne gjøre noe med helt av seg selv, kaptein bør ha fullmakt til å ta et slikt grep, og kommunisere tilbake til treneren på benken at nå må strategien revurderes.

Slik vi ser det, går KIL på banen med et fastlagt spillmønster som sikkert virker som en god og gjennomtenkt idé på spillermøtet før kampen, men som nesten hver gang har vist seg å ikke fungere fra start. Når dette gjentar seg fra kamp til kamp, går det på selvtilliten og den mentale tryggheten løs. Vet vi egentlig hva vi gjør? Og hvorfor gjør vi det?

Derfor savner vi nettopp taktisk fleksibilitet, evnen til å komme på banen og overraske, evnen til å være på banen og bytte til et nytt spillmønster instinktivt når det gamle ikke funker. Det er trenerens ansvar, men det må drilles inn av spillerne på trening, og ledes og gjennomføres ute på banen av spillernee som har den høyest utviklede taktiske og mentale teften. Det burde ikke være noe i veien for at Harald Stormoen, Kai Olav Ryen eller Conny Månsson ser problemer og effektuerer en ny stil i samråd med Thomas B., så lenge Thomas B. legger til rette for det.

Akkurat nå ser det ikke ut til at vi vil spille annet enn litt knølete og tilfeldig hjemme på Gjemselund. Vi har fart og ferdigheter i dette laget som burde gi mer eller mindre haraball mot i hvert fall halvparten av motstanderne våre i 1. divisjon. Vi trenger ikke festfotball hver gang, vi er i stand til å nyte en kynisk og knapp seier, og mer storforlangende enn det er vi ikke.

Laget mot Løv-Ham

Jeger'n og Super-Pelu rekker neppe kampstart i dag. Men ikke av trafikale årsaker denne gangen.

Thomas B. nipper litt til laguttaket
Thomas Berntsen feirer enda et klokt laguttak fra KIL-bloggen.

Skader på to såpass sentrale offensive spillere vil merkes og er streken i regningen når vi her tar ut våre foretrukne elleve mot bydelslaget fra Bergen. Derimot skal både Harald Stormoen og Ørjan Berg Hansen være helt friske, hvilket medfører noe av et luksusproblem på midtbanen.

Cupkampen mot Pors gikk som en drøm tidligere i uka. I dag skal selvtilliten vi bygget opp i onsdagens haraball omsettes i sårt tiltrengt hjemmedominans mot en langt mer kompetent og motstandsdyktig Adecco-kollega. Ikke at vi har så mye pent å si om Løv-Ham, men de kan utvilsomt gjøre livet surt for KIL med kontringer og klassisk bortelagskynisme - akkurat det vi har slitt med å takle på Gjemselund tidligere denne sesongen. Vi tror derfor det kan være bra å banke inn en kjapp scoring, og anbefaler stormløptaktikk, høyt tempo og mange avslutninger innledningsvis. Det vil kreve løpsstyrke, presisjon og tro på egne ferdigheter, og dette vil prege vårt forslag til startoppstilling.

Kjetil Kamark hadde ikke sin beste dag på jobben mot Pors («Kjetil Kamark var den farligste spilleren jeg hadde mot meg i dag», som Conny M. uttalte til KIL.no etter kampen), men siden Ryen og JNG har satt seg som stopperpar og Disco-Arnar har gjort en utmerket midtbanejobb - senest to assists mot Pors - holder vi på den etablerte bakre fireren. Utfordringen er å få plass til opptil flere gode spillere på midten. Vi velger derfor i utgangspunktet en 4-4-1-1-formasjon (som lett kan justeres til en mer tradisjonell 4-3-3) med The Peters på topp: Lindau i en hengende rolle langt framme, og den scoringskåte Samuelsson på topp. Vi hater å sette opp et lag uten Fremming fra start, men hans energi og kampvilje må gjerne benyttes utover i kampen sammen med innhopp fra Pat og ØBH, og effektiviseres gjennom eventuelle systemjusteringer underveis. Vi ber ikke om haraball, men vi ber om tre poeng.

4-4-1-1: Conny M. - Kamark, Ryen, JNG, Kris - Torp, Stormoen, Førsund, BKI - Peter L - Peter S.

20 spørsmål til Arnar

Han har kanskje mye hår, men ellers er Arnar Førsund en mann av få, men poengterte ord.
Kul trøye, feil farge
Vi glemte dessverre å spørre Disco-Arnar hvor man får tak i denne trøya. Og selvsagt om den finnes i rød utgave.

Da vi sendte avgårde 20 spørsmål til vår innleide stopper- og midtbanekjempe Arnar Førsund her om dagen, tydet alt på at han skulle forlate oss etter helga. Noen av spørsmålene har derfor et litt gråtkvalt og oppgitt farvelpreg over seg. Nå er det blitt klart at han blir i KIL i hvert fall fram til sommerpausen, og ingenting gleder oss mer!

1. Aller først, så vi har det helt på det tørre: Du har vel ikke tatt deg nær av våre Disco-Arnar-illustrasjoner? 

- Jeg føler meg beæret over deres gode sammenligninger med Disco-Stu.

2. Fint. Nå lurer vi rett og slett på: Hvaskjera? Det ser ut til at du dessverre, for oss i hvert fall, returnerer til Vålerenga kontra å forlenge KIL-utlånet ytterligere. Eller er det håp om at du kan bli i KIL?

- Som dere kanskje har fått med dere, så blir jeg i KIL fram til ferien og er godt fornøyd med det.

3. Hva tenker du om å gå tilbake til Vålerenga på dette tidspunktet i sesongen? Er sjansene større for å få spille nå enn før du dro til KIL?

- I og med at de lånte meg ut igjen, så var nok ikke sjansene store for spilletid, nei.

4. Hva sa Mjøndalen-entusiasten BKI etter at Vålerenga holdt på å gå på en cupskrell mot bruntrøyene på onsdag?
- Stakkars Bjarne visste ikke hvor han skulle gjøre av seg da Mjøndalen gikk opp til 2-0. Han smilte fra øre til øre og var umulig å få kontakt med i noen minutter. 


5. Hvordan var det å komme til Kongsvinger? Hva tenkte du da avtalen var i boks: om byen, om laget og om din egen karriere?

- Jeg var godt fornøyd med å komme hit. Visste veldig lite om hva jeg kom til, men det løser seg alltid for snille gutter :)

6. Har du fått mye pes fra Vålerenga-fans som mener det er helt uhørt å hjelpe XXX, som de kaller oss på grunn av noe papirrot i Valle-brakkene på 90-tallet?
- Det har det blitt lite av.

7. Du er leiesoldat. Vi setter derfor veldig pris på måten du kjemper for Kongsvinger på, skulle tro du hadde skrevet livstidskontrakt rent innsatsmessig. Tusen takk. Men hvordan er det egentlig å spille i en klubb på lån?
- Det er litt annerledes enn å være i en klubb man er eid av, fordi framtiden er meget usikker.

8. Hvis du skal evaluere tiden i KIL både for deg personlig og for laget, hvordan vil du oppsummere?
- Mesterlig :)

9. Du har de siste kampene spilt på midtbanen. Hvordan trives du med det, kontra å være midtstopper?
- Jeg trives meget godt på midten, og håper det kan hjelpe meg på veien til å bli en mesterlig midtstopper.

10. I forlengelsen av forrige spørsmål: Er 4-2-1-3-formasjon som Thomas B. har flørtet litt med i det siste et optimalt system for dine kvaliteter? Kan det være noe å tenke på for Petter M. også, når han får deg tilbake?
- Tror nok det må 20 midtbanespillere på skadelisten før jeg får tillit der i VIF.

11. Kai Olav Ryen har skyhøy stjerne her på bloggen. I tillegg til mange gode kvaliteter, er han sannsynligvis også Norges eneste sympatiske eiendomsmegler. Hvordan er han å spille med bak der?
- Det er meget behagelig å spille med Kaizer.

12. Vi har tidligere skrevet at du minner om en ung Brede Hangeland. Vi tenkte da på høyden, at begge kan spille stopper og på midtbanen, og at dere begge er taklingssterke og har en fin ro med ballen. Hva synes du om den sammenlikningen?
- Jeg er Dan Eggen opp av dage. Ferdig med den saken :)

13. Vi kunne ikke unngå å legge merke til at du i et intervju på KIL.no sa at du hater HamKam. Kan du utdype litt?
- Det er en forferdelig klubb :)

14. Fikk du med deg Levi Henriksens utspill om den manglende lokale oppslutningen om KIL i lokalavisa Glåmdalen her om dagen? Hvordan synes du stemningen er i byen og rundt laget, sammenliknet med det du er vant til fra før, som i Ørn og Sandefjord? Tar spillerne seg nær av glisne tribuner?
- Det er klart at det er artigere med fullsatte tribuner, men det er bedre med lite tilskuere enn ingen tilskuere.

15. Vi anbefaler Levis bøker på det varmeste. Han har forresten skrevet teksten til den KIL-sangen som spilles før hver kamp på Gjemselund. Visste du det?

- Det var jeg ei klar over.

16. Apropos sanger: På Facebook-profilen din ser vi at du er glad i musikk. Hva spilles mest på iPod'en for tiden? Blir det mye musikkprat med Fremming? Spiller han mandolin i garderoben?
- Det går mye i Clap Your Hands Say Yeah og Modest Mouse. Pluss, pluss...


17. Har du noen andre herlige hemmeligheter fra KIL-garderoben du kan dele med oss, nå som du uansett skal slutte og det blir vanskeligere med represalier fra de andre i spillergruppa? Er det noen som gjøgler og irriterer dere andre med barnsligheter som fiseleker, eller noen poetiske sjeler som proklamerer dikt i dusjen etter kamp?

(Ikke noe svar)
 

18. Kan du avsløre et internt kallenavn eller to? Kaller dere Kris S. for Terminator som oss, Stormoen for Solan, Sylling Olsen for Jeger'n også videre? Og ikke minst: Har noen av spillerne plukket opp «Disco-Arnar»?
- Torpedo, Kylling, Terminator, Kaizer, Bjørn Borg...

19. Vi kommer ikke utenom det fantastiske håret ditt. Levi Henriksen mente til og med den hadde noe Alan Sunderlandsk over seg. Hva er hemmeligheten? Er det naturlig, eller eier du en krølltang? Lar du det gro til, eller har du en fast frisør? Hva med hårprodukter?
- Det er ekte saker. Har ikke klipt meg på ett år nå...


20. Kan du ikke være så snill og skrive under en to-tre års kontrakt med KIL 'a? På forhånd takk.
- Planlegger livstidskontrakt :)


Den vanskelige tredjerunden?

Notodden borte i 3. runde. Bør vi juble eller gråte?

Sgt. Petter Linstads Lonely Darts Club Band
Ved en lei forglemmelse klarte vi å la være å publisere dette lagbildet ved 40-årsjubileet for «Sgt. Pepper» forleden. Vi gjør det nå, selv om linken til Notodden, cupen og bluesfestival er syltynn.

Instinktivt jublet vi. Notodden har virkelig the blues for tiden. Tapet mot KIL på Gjemselund satte en stopper for deres rekke av ubeseirede kamper (ikke like lang som KILs herlige fra 2003, men imponerende uansett), og siden har det gått skikkelig dårlig. Det som kunne være en mulig outsiderkandidat før sesongen, har heller vist nedrykkstendenser - et forventningsspenn vi skisserte allerede i slutten av mars.

Men er det så gunstig å møte Notodden i cupen akkurat nå? Det er her vi må ty til en av fotballens aller kjedeligste klisjeer: cup er cup. Cupkamper er som skapt for kjerringsnuing. Mental innstilling betyr alt. Ingen har tapt på forhånd, bare se på Tønsberg mot Sandefjord, og de herlige KIL/Hemne, som nesten slo ut RBK i går. Hva som skjedde på Gjemselund tidligere i år har ingenting å si. Og mye kan skje i løpet av de to neste ukene, med hensyn til formutvikling, skader, bortfall av lånte spillere osv.

Vi er mest av alt glade for at det ikke ble et tippeligalag - vi tar gjerne Vålerenga på Gjemselund i 4. runde - og hadde selvsagt ikke våget å håpe på å bli satt opp mot noe 2. divisjonslag, selv om det hadde vært en sann fornøyelse å slå ut HamKam-dödarna Bærum. Notodden er slik sett en grei motstander, like bra som noen andre Adecco-kolleger.

Vi kommer vel ut av denne drøftingen som betingede optimister, og regner med at KIL vedlikeholder formen og setter pengelaget på plass - igjen.


Kammasutra* og haraball

Haraball mot Pors: Et vendepunkt på Gjemselund?

Vi stilte spørsmålet før i dag: Bør vi gå for haraball og målkalas for selvtillitens skyld, eller gi en unggutt eller to litt spilletid?

Thomas Berntsen gikk for det førstnevnte, uten at vi synes det gjorde noen verdens ting.

5-0 mot Pors uten å jobbe seg ihjel er tegn på maktdemonstrasjon. Det er kanskje ikke så interessant å være hypotetisk, men vi tror at når det gikk såpass lett for et toppet KIL-lag, så ville en ungguttmodifisert startoppstilling med all sannsynlig klart brasene de også. Men som sagt: vi spilte bare opp debatten, og syntes det hadde vært gøy å se the kids vise seg fram, men synes selvsagt det er minst like gøy med haraball.

Strekksjekk
Blir neppe mer enn en uke eller to ute med strekk etter denne behandlingen fra KILs egen Dr. Hibbert.

Strekken til Carl Carls... eh, vi mener John Pelu, er vi like spente på som alle andre. Hva skal vi si egentlig, annet enn at vi føler oss tryggest når han har ankommet stadion i god tid før kamp og spiller fra start? Ble jo ikke akkurat målfest da han sonet for gule kort mot Bryne heller. Vi ønsker meget helhjertet god bedring.

And in other news:

Ute nå!
Oops. Tape 0-2 borte mot Bærum med toppet lag. Au!

*Kammasutra er et av de beste forumdebattantnavnene vi kan huske å ha sett, særlig med tanke på dagens forsmedelige HamKam-tap mot det ikke spesielt formsterke 2. divisjonslaget Bærum. Kamptråden hos Kamma-fansens debattforum finner du her. Som vi sa i dette innlegget forrige uke: Er det ikke godt å ha noen å hate?

Og nå: Cup

Bør vi gå for haraball og målkalas for selvtillitens skyld, eller gi en unggutt eller to litt spilletid?

Pors
Porsfamilien består både av noe buskas og en nedadgående fotballklubb i 2. divisjon.

KIL mot Pors i cupen dag. Porsrane, som de muligens kalles (er det ikke slik de snakker der nede?), er i utgangspunktet en gammel kjenning fra siste års spill i 1. divisjon. Vi husker godt Pors-treneren som sånn passe langt ut i sesongen mente KIL var overvurdert det året vi fikk kvalik mot Glimt. Men i fjor rykket de ned, gitt, og akkurat som KIL i 2002 har de fått et hardt møte med den litt bredere fotballen i 2. divisjon.

Pors

Pors ligger nå på 8. plass i sin avdeling, hele 14 poeng bak tabelltopp Nybergsund. Våre gamle rivaler fra den herlige 2003-sesongen, Ull/Kisa, ligger forøvrig helt i bunnen av samme tabell. Vi skal ikke si så mye mer om Pors enn at de har noen voldsomt ambisiøse stadionplaner, tatt i betraktning hvor dårlig laget er akkurat nå. Og vi har tidligere fremhevet Nybergsunds Hai Lam og Sogndals Barry Kader som de kuleste navnene i fotball-Norge. Pors Grenlands Ædel Tverråen er ikke mye dårligere. Høres ut som en hittil ukjent kaffekoker i Flåklypa Tidende.

Men viktigere: Hvem bør spille for KIL?

Vi forutsetter at Magnus Sylling Olsen og Ørjan BH er uaktuelle pga skader. Vi er også av den oppfatning at KIL i en kamp som dette bør kunne gi egne, unge spillere sjansen og heller spare låneheltene BKI og Disco-F til helgas kamp mot Løv-Ham. Det antatt sterkeste laget vil være en sikker vei til seier, men på lengre sikt tror vi det kan lønne seg med litt rullering i denne kampen.

Derfor ønsker vi oss, i herlige 4-2-1-3: Conny M - Fredrik Nilsen, JNG, Odden, Terminator - Stormoen, Torp - Fremming - Pat, Peter L/Peter S, Pelu.

Om Peter L eller S starter, ser vi stort på. Er Lindau smådau i varmen, så bør vi satse på Samuelsson. I forsvaret ser vi for oss at Kamark og Ryen fortjener en liten pause, dette er gutter vi trenger å ha i god form i en lang periode. På midten bør Stormoen og Fremming få spilletid. Da kan Fremming få den mest offensive rollen. Ikke fordi vi tror han er en ny Totti i rommet mellom midtbanene og The Peters, men fordi vi tror han virkelig kan få brukt løpskraften sin der og bidra til brudd høyt i banen.

På midten satser vi på at Linstad kan få et innhopp, gjerne så han får spilt mer enn en halvtime. Leder vi komfortabelt, kan også Pelu tas av tidlig med tanke på kommende kamper. Da kan for eksempel Linstad komme inn, og Torp flyttes opp på kanten.


Hvem vil ikke fly med Air-Pelu?

Visste vi det ikke: John Pelu er faktisk Supermann.

Superpelu
En stor takk til KIL-bloggens hardtarbeidende grafikkavdeling for denne lekkerbiskenen.

John Pelu kommer i dag med en oppsiktsvekkende avsløring i Glåmdalen.

«Det er sånne løp jeg elsker, da jeg kan komme flygende bak backene», sa Pelu til lokalavisa.

Det faktum at KIL faktisk har hentet inn Supermann er gjemt overraskende langt ned i artikkelen. Men samtidig vet vi det jo fra før: John Pelu forholder seg ikke til de fysiske lovene på samme måte som oss vanlige dødlige. Det har vi både sett fra tribunen, divisjonens venstrebacker har smertlig fått merke det, og Oslo Taxi har notert det i en helt egen Pelu-post på 2007-regnskapet. Men hvorfor tar han egentlig taxi til kamp hvis han kan fly? Her kreves det gravende bloggjournalistikk. Vi kommer kanskje tilbake til saken.

P? Kongsvingermarken
Pelu øver seg på å komme flyvende inn bak forsvarslinja.

Fire mål på Raufoss er alltid nok

Vi minner om at Ivar Hoff spådde KIL-nedrykk og Raufoss-opprykk denne sesongen. He-he.

Pelu gjør opp regnskap
John Pelu teller opp etter Raufoss-kampen. To scoringer, samt den han la opp for Torp'ern.

Vi registrerer at one-liner-maskinen Ivar Hoff, nær sagt som vanlig, viser seg som en av landets aller mest pålitelige spåkoner. Hvordan et Raufoss-lag som lar John Pelu herje med seg på hjemmebane på den måten, skal kunne rykke opp til vår mest fornemme liga, krever utvilsomt halsbrekkende resonnementer av et kaliber som bare Hoffer'n er i stand til levere. Vi gleder oss til Glåmdalen tar en telefon og følger opp forsesongens spådom fra den anerkjente og joviale kvinnefotballkommentatoren.

Ellers registrerer vi at fire scoringer ser ut til å ha blitt en slags KIL-standard på Raufoss. Hvem glemmer vel denne?

Det ble litt mindre innhenting og litt mer kontrollering på Raufoss i dag, men vi velger å se formildende på at KIL slapp Raufoss inn i kampen mot slutten, så lenge Peter S. kom og spikret fast kistelokket. John Pelu ser forøvrig ut til å ha betalingsevnen i orden i forhold til hva han skylder etter Pelugate-skandalen. Og dette var en mann mange ønsket sparket ut av laget? Førsteomgangen på Raufoss må ha vært årets omgang for både Pelu og KIL.

At vi nok en gang løfter oss til fine høyder på bortebane er forsåvidt et interessant innspill i den pågående publikumsdebatten. Hva vi trenger nå, er en kamp á la Norge-Ungarn 4-0, for å skremme bort det lille hjemmebanekomplekset vi har sett denne sesongen, og reklamere litt for Gjemselund som et godt alternativ en søndag ettermiddag. Det er ingen enkle kamper osv., men Løv-Ham hjemme til helga - de ligger rett over nedrykksstreken og skal slås - må sies å være en utmerket anledning for en god gammeldags ihæljavardetharaballfemnulltilvinger.

Og til slutt: Sannelig er vi ikke ett poeng foran vårt ofte nevnte 45-poengsskjema, som vi sist redegjorde for her. Da bestilte vi i samme slengen en Raufoss-grusing. Og vi fikk som bestilt. Tusen takk.

Høy temperatur

KIL-bloggen har bevilget seg noen hete dager på Bæreia.

Homer på Bæreia
Homer og hans utkårede speider forgjeves etter Barney og Lenny, som begge skulle få skyss til Bæreia av Magnus Sylling Olsen.

Vi har hatt plenty o'kalde øl i kjølebagen, lest og diskutert Levi Henriksens salve i Glåmdalen her om dagen, og døset oss fram til det vi tror kan være en bra lagoppstilling mot Raufoss i morgen.

Når det gjelder Levi-saken (som vi håper vi sådde et frø til med dette intervjuet) så takker vi for anerkjennelsen den gir oss, og sier oss forøvrig enig i mye av det som står der.

Det går vel an å si det slik at KIL får det publikummet de fortjener. Siden det er mulig å samle over 5000 mennesker til 2. divisjonskamp, betyr vel det noe slik som at vingerspublikummet trenger entusiasme og en form for positiv temperatur rundt KIL for å gidde å la gressklipper være gressklipper en søndag ettermiddag. Det er mulig dette nærmer seg definisjonen på medgangssupportere, men å spille bra fotball på hjemmebane og vinne kamper (og møte opp til kamp, for den saks skyld)  kan kanskje være en idé å bygge videre på.

Noe ganske annet er rammen rundt kampene, eller et «what's in it for me?»-perspektiv i forhold til potensielle tilskuere. Det er ikke godt å si hvor mange idémøter de har hatt på KIL-kontoret når det gjelder hva som skal tilbys de som faktisk kjøper sesongkort. Det er for eksempel ikke nevneverdig penger å spare på å kjøpe billett til alle kampene før sesongstart, kontra å kjøpe enkeltbilletter gjennom sesongen. Dette blir den reneste invitasjonen til at folk skal droppe å dra på kamp når været er dårlig eller man bare hadde lyst til å grille og pilse og høre på radio i stedet. Forpliktelsen ved allerede å ha betalt for billetten, gjør at folk møter opp på Gjemselund i alt slags vær.

Og hvorfor inkluderer ikke sesongkortpakka mer enn bare selve Adecco-billetten? Hva med gratis KIL B-kamper? Hva med mulighetene for å få kjøpt rabatterte billetter til venner og kjente? Hva med gratis kaffe og vafler i pausen? Hva med et lotteri med gode premier for de som innehar sesongkort? Hva med å få de som kjøper sesongkort til å føle seg spesielle og sterkt ønsket på Gjemselund? Hvis slike små og ikke nødvendigvis veldig kostbare gester hadde fått 100 eller 200 flere til å kjøpe sesongkort, har du med en gang et større kjernepublikum. Som i sin tur vil kunne dra enda flere med seg til Gjemselund. Med andre ord: hva med en kikk på prispolitikken på Gjemselund? Dette får bli vårt bidrag til publikumsdebatten i denne omgangen.

Og så, laget mot Raufoss vi døset oss fram til i heten på Bæreia. Det er så varmt,og ølinntaket har vært så høyt, at vi ikke orker å diskutere vårt eget uttak, utover at vi gjerne ser Solan tilbake i førsteelleveren i vårt nye favorittsystem 4-2-1-3:

Conny M. - Kamark, Ryen, JNG, Kris - Disco-Arnar, Stormoen - BKI - Pelu, Peter S., Sylling.

Er det ikke godt å ha noen å hate

Det er ikke bare Bryne som har litt intern uro.

De opplever litt av det samme i HamKam. Vi skal ikke skryte på oss at vi kjenner Oluwasegun Abiodun spesielt godt, og vi har derfor ikke grunnlag for å si om vi er like eller ulike ham i meninger og holdninger. Men vi deler samme syn på en ting.

Etter helgas herlige 1-1-kamp hjemme mot borettslaget fra Bergen, sa Abiodun dette til pressen:

- Jeg liker ikke HamKam

Og for å si det noe innlysende: Det gjør ikke vi heller. Har heller aldri gjort det.

Vi skal ikke dra voldsomme sammenlikninger mellom Oluwasegun Abiodun og Arnar Førsund, utover at Førsund har det håret Abiodun kunne hatt hvis han lot det gro, men vi har også et Førsund-sitat friskt i minne. Kil.no lurte på om Førsund hadde noe forhold til HamKam:


- Ikke noe annet enn at jeg hater dem, var det korte svaret de fikk.

Hat er et hardt ord, Arnar. Men akkurat nå liker vi både din og Oluwaseguns innstilling overfor de grønne og hvite fra Hamar.


Ett bak skjema

Vi innrømmer det: Det hadde vært deiligere med seier.

KIL-Bryne ble aldri noen propaganda for god fotball. Bryne var en eneste lang corner på Gjemselund. Og KIL var solide bakover og helt sånn passe framover. Med andre ord: Ingen kamp som gir oss gledesrus som løfter oss inn i en ny uke, men heller ingen kamp som får oss til å revurdere fotballen som elskerinne. Takk til Levi for den siste metaforen.

Noen lyspunkter gleder oss uansett. Som at Kai Olav Ryen fortsatt - i våre øyne - er en av verdens beste midtstoppere med norsk pass. Eller at Conny Månsson begynner å framstå som en like solid keeper som Fritz Persson. Vi er heller ikke uenige i at JNG fortjente BB-utmerkelsen fra Glåmdalen. Han ser ut til å trives bedre som stopper enn back, og bør få fortsette der.

Vi er ellers glade for at vi ikke har beina til noen av Brynes midtbanespillere i dag. Vi har sagt det før og sier det igjen: Arnar Førsund og Lars Erik Fremming utgjør en sensjonelt taklingssterk midtbane. Her må det også noteres at Førsund innehar alle de defensive kvalitetene vi krever av en sentral midtbanespiller, men at han ikke har pasningsfoten til John Barnes. På plussiden registrerer vi også at BKI er i ferd med å spille seg varm. Det trenger vi.

Bryne var for øvrig en liten skuffelse. Vi tippet dem til kvalikplass før sesongen, det er likevel godt mulig at de er rimelig godt fornøyd med å få med seg ett poeng fra Vinger. De prøvde seg litt i starten av kampen med kjappe kombinasjoner. Etter hvert ble det mer kynisk spill, og på et tidspunkt i andre omgang tok de minst tjue cornere i løpet av fem minutter. Det virket i hvert fall slik.

Mer overordnet: vi fikk med oss ett poeng hjemme mot et av de fire antatt beste lagene, som Bryne tross alt er, nøyaktig i henhold til vårt poengskjema til anstendige, midt-på-treet 45 poeng ved sesongslutt. 

Det er lenge siden vi har vært innom dette skjemaet nå, så la oss ta en oppsummering. Første tall er reell poengfangst, andre tallet er i henhold til skjema, tallet i parentes er sammenlagtstatus i forhold til skjema:

MK (b) 0/1 (-1)

HamKam (h) 0/1 (-2)

Skeid (b) 3/1 (=)
Notodden (h) 3/3 (=)
Glimt (h) 0/1 (-1)
Tromsdalen (b) 1/1 (-1)
Haugesund (h) 0/3 (-4)
Molde (b) 3/0 (-1)
Bryne (h) 1/1 (-1)


Vi har 11 poeng etter ni kamper og skulle hatt 12. Etter 12 kamper sier skjemaet 16 poeng, det betyr at vi trenger ett ekstra poeng et eller annet sted i de neste tre kampene. Skjemaet sier ett poeng borte mot Raufoss, tre poeng hjemme mot Løv-Ham og null poeng borte mot Sogndal.

Hva med rett og slett å gruse Raufoss borte til helga, de tapte tross alt 4-1 mot Skeid i dag?


Sent, men godt: Laget mot Bryne

Ukas uunngåelige spørsmål: Hvem skal starte for KIL denne søndagen?

Vi registrerer at skadesituasjonen er bedre enn på lenge, da både Harald Stormoen og Ørjan Berg Hansen har meldt seg klare til kamp.

Vi registrerer også at Berntsens formasjonsendring mot Molde så ut til å være svært vellykka. Vi håper han prøver det samme på nytt.

Med Pelu ute, mener vi disse bør starte:

4-2-1-3: Conny M - Kjetil K, JNG, Ryen, Super-Kris - Disco-Arnar, Harald/Ørjan - BKI - Torper'n, Peter S, Jeger'n.

Med Pelu ute trenger vi Torp på kanten igjen. Da kan den av skadegutta Harald og Ørjan ta den ene plassen sentralt ved siden av Førsund, vi satser på at Thomas B tar ut den av de to som ser friskest og raskest ut.

Bitende ironi i Glåmdalen

De er kanskje litt trege med å oppdatere deler av KIL-magasinet sitt, og skal fortsatt ha oss til å stemme på utfallet av Tromsdalen-KIL. Men ingen kan ta fra Glomdalen.no deres, en gang i blant i hvert fall, velutviklede ironiske snert.

Vi holdt derfor på å le oss ihjel da vi så den knusktørre bildeteksten som fulgte det siste bildet i denne bildeserien fra kvinnelandskampen på Gjemselund mellom Norge og Finland tidligere denne uka:
«Ivar Hoff kommenterte for TV2, og koste seg på Gjemselund».

En ting er at det ser ut som Ivar Hoff har en godt under middels gjennomsnittlig kveld på kommentatorjobben på akkurat dette bildet. Men ekstra morsomt blir det når man vet at Ivar Hoff er en mann med sitatporteføljen i orden. Og at et av hans mest famøse sitater er dette:
«Kvinnefotball, hva er det? Ikke er det kvinner, og ikke er det fotball».

At Hoffer'n nå ekspertkommenterer kvinnefotball på riksdekkende tv må kunne betraktes som en overbevisende hjemmeseier for likestillingskampen.

Ivar og Arne
En noe yngre og mer kvinnefiendtlig Ivar Hoff reklamerer litt for Norsk Magnetterapi sammen med en ung og lovende Arne Erlandsen
en gang for lenge siden. At elektrosjokk før eller siden vil gjøre deg til HamHam-trener, må sies å være en av livets mer brutale kjennsgjerninger.

Bryne-bloggeren

Det blogges på Jæren også. Av en fotballprofessor!

Bloggprofessoren
Fotballprofessoren.

Vi har gjennom dagen fulgt med på hjemmesiden til Stavanger Aftenblad med stor interesse. Først leste vi denne saken om uroen i Bryne-troppen.

Bemanningen i Aftenbladet.no er tydeligvis bedre enn på Glomdalen.no, for de har virkelig fulgt opp saken i løpet av dagen.

Først med gode, gamle Alf Inge Haaland, som på sedvanlig fotballeder-vis ikke kjenner seg igjen i noen av beskrivelsene. Deretter med styrelederen, som i hvert fall ikke kjenner til noen uro. 

Og du trodde kanskje saken var over der? Neida, det ble jobbet hardt videre, og en investor kom på banen med sin støtte til klubbens ledelse. Dernest ble en av representantene fra B-gjengen, det må være de som ikke ble arrestert i den derre hvitvaskingssaken i Brasil, intervjuet, før saken som virkelig fikk oss til å sperre opp øynene ble lagt ut: Bryne-bloggeren: - Ikke heldig med kontraktene

Det med kontraktene var vi ikke så interessert i. Derimot var det langt mer interessant å finne ut at det finnes en egen Bryne-blogger!

Og ikke nok med det: Han er fotballprofessor også! Vi er så oppspilte at vi slenger på et utropstegn til: !

Hans Kristian Hognestad, som han heter, har selvsagt vært sitt bloggansvar bevisst og laget en liten, men sjarmerende forhåndsak før helgas kamp. Selv om vi merker oss at han ikke har funnet vår blogg verdige til å være en del av researchen, må vi innrømme at vi liker den historisk vinklede KIL-framstillingen hans. 

Vi håper uansett at vi kan være de gladeste bloggerne søndag kveld.

Og apropos: Henning Danielsen, det er lenge siden Haugesund-kampen nå...

juni 2007
ma ti on to fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30