ong>LBF/LFB fikk bare noen minutter i skandalekampen mot Haugesund, men rakk på den tiden å bli grundig fraløpt en gang. Vi skjønner egentlig ikke hvorfor han ble leid inn. BKI begynte noe nølende og var direkte dårlig i den samme skandalekampen mot Haugesund. Men utover oppholdet viste han seg mer fram, og vi vil ikke legge oss i en krok og gråte hvis han returnerer til klubben. Spesielt ikke etter at vi så dette herlige bartebildet.

Om enkeltspillerne forøvrig skal vi denne gangen ikke skrive mer enn at dere veit hva vi synes om denne venstrebacken.

Om laget og tabellplasseringen kan vi si mye. Det er som om vi i år er mer fornøyd med enkeltspillerne enn med laget. Og det er jo en litt rar følelse. Det kan være fordi vi har hatt marginene i mot oss i mange av kampene, og dermed avgitt unaturlig mange poeng i forhold til spillet som er prestert. Men det kan også ha noe å gjøre med at laget ikke virker skikkelig innspilt ennå, at det er mer enkeltprestasjoner enn kollektive og planlagte prestasjoner å se på banen. De farligste sjansene har ofte kommet etter litt Pelu-trylling på kanten, eller etter at Petter Lindau har brutt et oppspill med en av sine sjeldne sklitaklinger. På oss virker det som om laget mangler et definert offensivt spill og lider under av manglende innøvde offensive spillmønstre. 

Hittil i år har laget vært til tider bunnsolid defensivt, men mer haltende framover. Vi utelukker ikke at dette har noe å gjøre med Thomas Berntsens bakgrunn. For å si det sånn:  Det er kanskje ikke tilfeldig at en tidligere midtstopper som Berntsen lykkes med å organisere et lag bakover, men sliter litt med hvordan kantspillerne skal samhandle med indreløperne. Og det var kanskje ikke tilfeldig at den gamle liraren Vegard Skogheim tidvis klarte å få KIL-gutta til å spille gnistrende offensiv fotball, og at det slett ikke var uvanlig å se resultater som 4-3 og 5-4.

Tro ikke at vi har mistet trua på Berntsen. Vi ligger bare to poeng bak vårt 45-poengssskjema, vi har en bedre spillerstall enn på flere år, og noen kamper har vært virkelige gode. Det kan hende det er smart å først tette igjen bak, og så utvikle det offensive. Vi håper i hvert fall at det sistnevnte kommer til å skje. Hvis ikke, tror vi Thomas B ikke får så mange sesonger som trener ved Glommas bredd.
09.jul.2007 @ 14:44 Permalink KIL Kommentarer (2) Trackback (0)


Og nå er Lågen skikkelig høy også

Om dommere, om svensker, om halve sesonger og om hvorvidt det skaper problemer på Elverum at Numedalslågen går over sine bredder på Kongsvinger.

The River
Sånn kan det gå ved flom.

Etter kampen mot Sparta var vi litt i villrede. Vi var sure, forbanna og litt lei oss. Vi innså at det var hyggeligere enn 3-0-tapet for noen år siden, men brast neste i tårer over at spartanerne utligna noen timer på overtid etter at en av spissene deres snubla utafor 16-meteren.

Vi vurderte å skrive litt om dommer Stig Rune Krokdal.

Vi vurderte å skrive at Stig Inge Bjørnebye, han kommer vi forresten tilbake til, for noen uker siden klaget over at en av Starts brasilianere ble sparka ned 28 ganger i løpet av kampen, og at dommer Krokdalen så gjennom fingrene med hver eneste takling.

Vi vurderte å skrive at Bodø/Glimts Runar Berg i august 2005 gikk knallhardt ut mot Krokdalen, etter at han fikk gult kort. Til pressen sa han.

- Jeg hadde nettopp slått Håvard Sakariassen igjennom, vi fikk en overgang som kunne ende i mål, og jeg løp etter inn mot boksen. I løpsduellen holdt Helge Haugen meg igjen. Jeg tok tak i ham igjen - og så falt vi, forklarte Runar Berg etterpå.

- For det første foregikk duellen under et farlig angrep for oss. For det andre var det han som tok tak i meg og sperret først. For det tredje var vi så langt unna ballen at det som skjedde ikke hadde innvirkning på spillet. Dette var rett og slett dårlig gjort, raste Berg videre.


Jepp.

Vi vurderte også å skrive at han havna i småtrøbbel da han overså at Hannes Sigurdsson slo ned Frode Kippe med albuen. Han la seg riktignok flat etterpå:

- Jeg legger meg flat. Det skulle vært rødt. Jeg er ydmyk på den, sa Kroken.


Vi vurderte å skrive at han et år tidligere ikke var like ydmyk. Krokdal dømte straffespark til Bodø/Glimt på overtid i kampen mot Brann i 2004 - og supporterne raste. Det gjør de jo ofte, disse bergenserne, men denne gangen hadde de kanskje grunn til det.

- En liten førjulspresang, innrømmet Runar Berg etter kampen.

Mons Ivar Mjelde troppet sammen med Ragnvald Soma opp i dommergarderoben etter kampen. Etterpå sa Mjelde:

- Jeg så situasjonen godt. Ragnvald Soma hadde et klokkereint treff på ballen. Før du dømmer en avgjørende straffe på overtid, skal du være 100 prosent sikker. Det kan ikke Krokdal ha vært. Spillerne mine er rystet. Sjøl har jeg ikke ord.

Krokdal sjøl stod på sitt. Etter at han hadde sett Soma ta ballen i taklingen på TV, var han faktisk enda  mer overbevist om at han hadde dømt rett.


Tekstmeldingen «Du skal dø i helvete» tikket inn på SMS til ham etterpå. «Kok i drit» var en annen variant, «Er du blind, svaksynt eller bare dum i hodet» var en tredje. 
- Definitivt det verste jeg har opplevd som dommer, sa Krokdal sjøl.  


Vi vurderte også å skrive at vi har hørt at han har blitt satt ned, at han ikke får dømme i eliteserien lenger. Men det veit vi ikke om stemmer, altså.

Alt dette vurderte vi. Men vi droppa det. I stedet har vi bestemt oss for å servere dere denne anekdoten, som kanskje burde vært i kategorien «Livet generelt»:

Barney - KIL-bloggens AKAN-representant - satt på bussen i hovedstaden denne uka. På setet ved siden av ham satt en jente i 20-åra. Hun snakket i mobilen. Om løst og fast. Så sa hun plutselig.

- Og Lågen har blitt skikkelig høy nå, går over sine bredder.

Barney fikk det med seg. Han hadde også fått med seg at broene i Kongsberg var stengt og at det så relativt dramatisk ut. Da fortsatte jenta:

- Vi får håpe det går bra med Elverum, da. Men det går kanskje ikke utover Elverum at Lågen flommer over ved Kongsvinger?

Barney hadde ikke hjerte til å forklare jenta litt enkel geografi. For vi nekter å tro at Numedalslågen nå renner forbi Gjemselund. Vi har i hvert fall ikke sett'n.

Vi lover å komme tilbake med en mer fotballfaglig orientert oppsummering av den første halvdelen av sesongen. Kanskje noe om hvor gode svenskene og semisvensken (fra Eidskogen) har vært også.

05.jul.2007 @ 16:13 Permalink KIL Kommentarer (3) Trackback (0)


juli 2007
ma ti on to fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
         
RSS 0.91


GI MEG EN K... - juli 2007

Tenk hvis de kommer i toppform

Silkefot og et lynhurtig teknisk vidunder søker kondisjon.

John PeluPatrick Holtet
                   Hurtigtog                                                 Silkefot

Vi skal ikke legge skjul på det: Seieren mot kameratene fra Mandal var deilig. Veldig deilig. På 0-2 til MK så det forferdelig ut, men så kom denne opphentingen, da, som fikk oss til å tenke på glade stunder fra 2004-sesongen. Det er noe eget med kamper som avgjøres på overtid.

Det er to kantspillere og to svensker som heter Peter som skal ha mye av æren for de avgjørende målene. For selv om The Peters scora hvert sitt mål, handlet mye om Pat og Pelu på søndag.

John Pelu har etter sommerferien stått for noen herlige prestasjoner, og gjort sitt for å senke det generelle selvtillitsnivået blant divisjonens venstrebacker. Så også mot MK. Det så ut som om han kunne runde backen så mange ganger han ville, bare han selv orket og hadde krefter til å forsøke. Og vi likte å se at han henta ballen i mål etter de to første scoringene og manet de andre gutta til innsats.

Og så Pat, da. 3-2-scoringa var verdt inngangsbilletten alene. Pat kan dette med avgjørende scoringer på våte baner mot slutten av kampene.

Men jubelscenene på søndag får oss også til å tenke litt videre. På hva vi kunne hatt. Eller hva vi kan få. For i i KIL har vi to kantspillere som på hver sin måte har helt ekstreme egenskaper. Og som samtidig på hver sin måte har et stort potensial som bremses noe av manglende kondisjon og fysisk form.

Pelu er tidvis fantastisk. Men han må også med ujevne mellomrom ta hoftefeste på midten eller rett og slett unngå å ta et løp som kunne gitt en ny sjanse. Og Pelu innrømmer det selv over Kil.no: 

- Jeg kjenner meg ikke i form og mangler mye på kondisen. I annen omgang blir jeg sliten og da kjenner jeg det i lyskene. Jeg tipper at jeg er i toppform om en måneds tid.

Vi gjør som Kil.no: Gleder oss. Hvis John Pelu fortsetter trenden og holder seg skadefri, og når toppformen som han lover, kan vi se fram til mye skikkelig harraball. Vi har allerede begynt å tenke på hvilke superlativer vi da må finne fram.

Pat uttalte seg ikke om formen overfor Kil.no. Men det er en dårlig skjult hemmelighet at godeste Patrick langt fra er lagets best trente spiller om dagen. Men tenk hva som hadde skjedd hvis Patrick hadde bedret kondisjonen tre-fire hakk, trimmet kroppsformen noe og fått litt mer av den berømte spruten i beina? Tenk hvis vi i løpet av høstsesongen kunne fått se en lettbeint Pat som slo kanoninnlegg etter kanoninnlegg fra kanten, som dro seg inn i bana for å skyte selv, eller som selvsikkert tok ballen hver gang KIL hadde frispark fra avslutningshold.

Tenk hvis vi hadde hatt en super-Pelu i superform på den ene kanten og kunne valgt mellom Jeger'n og en Pat i form på den andre kanten.

For å underdrive: Det hadde vært ålreit, altså.


Sundet-hjørnet

Alle som slår Vålerenga ut av cupen er en venn av oss.

Sundet


Vi har tidligere skrevet litt om Nybergsund her, og kan ikke annet enn å bøye oss i støvet over tryslingenes imponerende ferd gjennom cupen. Ole Marius «Kula» Hansen og Rune Buer Johansen spilte fra start for Sundet i 3-1-seieren mot Vålerenga i går, mens Kim «Salabim» Roger Strand ble sittende ubrukt på benken, sammen med assistenttrener Charles Berstad.

Vi regner med å se dem i minst to offisielle kamper neste år, de ligner litt på KIL anno 2003 der de fosser fra konkurrentene, og kan ikke annet enn applaudere banneret som det herlig titulerte Æljbærje hadde hengt opp i går, med klar adresse til Vålerengas ferd mot nedrykk: «Sees i 1. divisjon neste år». Se også mye annen fin skogsromantikk og bifælk-som-sliter i denne bildeserien hos lokalavisa Østlendingen.

Og dagens artigste lesing finner dere på det sedvanlig distanserte, nøkterne og relativt temperaturløse forumetVPN.no. God fornøyelse.


Spritfull svenske og polsk babykos

Advarsel: Hvis du er hypp på sutring og kritikk har du denne gang kommet til feil sted.


I et innfall av dårlig samvittighet etter sommerferien og ønske om å gi dere KIL-gærninger en best mulig oppdatering på ståa, gir vi dere herved en eksklusiv spiller for spiller-analyse av hurrakampen mot Hønefoss.

Vi hadde en plan om å legge ut denne ganske kjapt etter kampen, men ble hindret av noen tekniske problemer. Muligens fordi den hardtarbeidende grafikkavdelingen vår har tatt for mye av ressursene de siste dagene.

Uansett: Slik mener vi det står til med de gutta som banka Hønefoss på søndag:


Conny M:

Conny Månsson
Få utfordringer. Men trygg i alt han gjorde. Vi liker dette med trygg, altså. Hvis vi måtte velge mellom Conny M og Hønefoss' Thomas Solvoll basert på søndagens prestasjoner, ville vi valgt Conny ti av ti ganger. Vi villle til og med valgt en alvorlig skada og spritfull Månsson framfor Hønefoss' aspeløv av en keeper slik han spilte på søndag. Ikke at vi har sett ham spritfull noen gang, da.


Kjetil K:

Kjetil Kamark
Ble kåra til banens beste av Glåmdalen. Og det er ikke så verst, selv om målet til Pelu egentlig alene kvalifiserer ham til nettopp den betegnelsen. Men Kamark'ern leverte årsbeste. Sterk og god i duellene, ålreite pasninger og mye vilje framover. Puss litt på det venstrebeinet, Kjetil, så blir det mål snart også.


JNG:

JNG
Var etter vårt syn eneren i en svært god forsvarsfirerer. Den utrolige taklingen som hindra Stian Rasch i å løpe gjennom i førsteomgang var særdeles viktig. Og den viste noen herlige kjennetegn med denne hengslete stoppern fra Skåne: Fart, duellstyrke og vilje til å ofre seg. God på hodet er'n jaggu også.


Kong Olav Ryen:

Kai Olav Ryen
Som vanlig bunnsolid. Tapte ikke en eneste hodeduell, ikke en gang i motstanderns 16-meter. Styrte backfirern med en ekte eidskogings myndighet. Det er godt å vite at KIL har Kai Olav Ryen.


Terminator:

Kris Smolinski
Denne jernspillern har faktisk også en overraskende myk side. Etter kampen spaserte ham rett opp på tribuna for å gi kona (muligens samboer, men vi tipper dem er godt gift) en klem og det lille barnet sitt et kyss på kinnet. I kampen utmerket han seg med et innlegg i Beckham-klasse på 3-0-scoringa, noen sedvanlige knallhardetaklinger og et noe uvant hælspark på overtid.


Stormoen:

Harald Stormoen
Kan vi se antydninger til god, gammel form hos Stormoen? I perioder på søndag styrte han i hvert fall midten som får en til å tenke på 2003-sesongen. Presise pasninger og kloke valg kan vi ikke få nok av, og det har vi med Solan i form.


Torp'ern:

Carl Erik Torp
En noe mer flamboyant spillertype enn midtbanemakker Stormoen, på tross av det folkelige etternavnet. Carl Erik Torp holder et teknisk høyt nivå, KILs kanskje laveste tyngdepunkt (ikke tyngste tyngdepunkt) og har en herlig tro på egne ferdigheter. Begynte sesongen som kantspiller og hvit Pelu-kopi, men framstår nå som en bunnsolid midtbanespiller med spesielt gode offensive egenskaper.


Lindau:

Peter L.
Spiller i drømmerollen som offensiv midtbanespiller/hengende spiss. På søndag holdt han på ballen i ti minutters-perioder og gikk som vanlig ikke av veien for å rette opp det faktum at han hadde tatt en finte for mye, med å dra to-tre nye. Selv om han ble dyktig sliten, ser han ut til å være i god form. Kampens høydepunkt: Da han fikk ballen i duell med Håkon Wibe Lund. Wibe stoppa nærmest opp i påvente av de sedvanlige sju cruyff-fintene, men da dytta Lindau bare ballen videre til Kris.


Pelu:

John Pelu
Hva skal vi si? Det er vel bare å henvise til dette. Vi husker også stolpeskuddet, forspillet til 1-0 og mye anna moro.


Samuels:

Peter Samuelsson
Leverte en imponerende porsjon jubling etter 3-0-målet. Men så var det da et fint mål også. Er nå KILs suverene førstevalg på topp, og det er helt greit for oss. Svensken med den digre snusleppa og den fininnstilte nesa for mål ser for oss ut som en av de beste reine midtspissene KIL har hatt på flere år.


Sylling:

Magnus Sylling Olsen
Vi takker og bukker for 1-0-målet. Magnus er en liten goalgetter, og banka inn returen på fint vis. Men Jeger'n skal også ha ros for måten han satte i gang angrepet på. Nå som Torp er flytta inn i midten aspirerer Magnus til rollen som den hvite Pelu.


Lars Erik Fremming:

Lars Erik Fremming
Kom inn for en utslitt John Pelu. Er kanskje ikke det mest naturlige valget i en kantrollen, men friskt innhopp allikevel. Spilte som vanlig med høy intensitet og stor duellvilje. Er en viktig mann å ha i stallen.


Fredrik Nilsen:

Fredrik Nilsen
Fikk omtrent ti minutter på slutten, i det vi antar er en noe uvant rolle som venstrekant. Men Nilsen løste det bra, med enkle og kloke valg. Burde vel egentlig ha scora da han dundra'n i stanga på slutten, men det kommer, Fredrik, det kommer.


Oppsummert: Årsbeste og en strålende start på sesongens andre del. Jippi.


Feriemoro continued continued continued

Snart alle gutta nå.

Fredrik Nilsen
Fredrik Nilsen
Lars Erik Fremming
Lars Erik Fremming
Kris Smolinski
Kris Smolinski
Kai Olav Ryen
Kai Olav Ryen
Herman Odden
Herman Odden
Alex van Wijk
Alexander van Wijk


Tiårets vakreste

Stor kunst
Vi føler vi har fått sagt det meste her.
©2007 - Hardtarbeidendegrafikkavdeling.com 

Pelus perle

I en kamp med en lang rekke høydepunkter, var det ett som var noen hakk høyere enn de andre.

John Pelu
Hvilken kille!

Det var selvsagt da John Pelu bestemte seg for å vise at han egentlig driver med en annen idrett enn de 21 andre spillerne på bana. Med venstreback Benny Olsen i ryggen fikk han ballen godt inne på egen banehalvdel. Av en eller annen grunn bestemte Olsen seg for å gi ham noen meter. Og da kunne ikke Pelu gjøre annet enn å runde ham og sette inn høyhastighetsgiret. Deretter gjorde han det han er best til: Å løpe fra motstanderne. Og fra 18-19 meter chippet han ballen i en herlig bue over Hønefoss-keeper Thomas Solvoll.

Vi har egentlig ikke ord. Heldigvis kan du se herligheten selv her.

Vi kan ikke huske å ha sett lignende på Gjemselund. På stående for kommer vi bare på et mål av samme klasse: Da Jørn Karlsrud, i går trippende med hovedansvaret på KIL-benken, snurra rundt med et helt Rosenborg-lag på midten av 90-tallet før han plasserte ballen i krysset.

TV2 sa i går at målet var rundens mål, uansett nivå. Vi er ikke uenige. Vi trodde nesten det bare var spillere som Messi, Maradona eller Cristiano Ronaldo som kunne score på denne måten. Dette målet ble for eksempel kalt Messis drømmemål. Slik vi ser det er gårsdagens perle noen hakk bedre.

Vår hardtarbeidende grafikkavdelingen har for øvrig lovet å komme tilbake med en illustrasjon som virkelig viser Pelus perle.

Vi lover også å komme tilbake med en spiller for spiller-analyse. Vi må bare komme oss litt ned igjen. Puh.

Feriemoro continued continued

Vi har lekt mer på Simpsons-filmens hjemmeside.

Conny Månsson
Conny Månsson
Carl Erik Torp
Carl Erik Torp
Peter Samuelsson
Peter Samuelsson


Feriemoro continued

Som vi lovet, her er første pulje ut i vår KIL-goes-Simpsons-serie:

Magnus Sylling Olsen
Magnus Sylling Olsen
Harald Stormoen
Harald Stormoen
John Pelu
John Pelu
Patrick Holtet
Patrick Holtet
Peter L.
Peter Lindau
Kjetil Kamark
Kjetil Kamark
JNG
Johan Nilsson Guiomar

Feriemoro

Med tanke på vår illustrasjonspolicy, skylder vi dere å gjøre oppmerksom på en artig sak som ligger ute på hjemmesiden til den nye Simpsons-filmen. I menyrekka på toppen ved siden av donut og dato, ligger det en knapp hvor det står «Create Your Own Simpsons Avatar». Hvis det dårlige været fortsetter, skal vi prøve å få laget hele KIL-stallen til senere bruk.

Innledningsvis nøyer vi oss med en smakebit hvor vi har prøvd å gjenskape en herværende keepertrener:
Svein Ystenes (The Springfield Years)


Blogging i overgangsvinduet

Kjære lesere av KIL-bloggen.
Vi bevilger oss selv en liten sommerpause, og plukker opp diverse tråder igjen når det nærmer seg seriekamp om en ukes tid.

Vi har, i likhet med KIL, ikke planlagt noen justeringer i overgangsvinduet, selv om vi kanskje burde hentet inn Thomas Berntsen på et kort lån i neste serierunde etter denne voldsomme salven på KIL.no, eller eventuelt tømt sparebøssa til Marge og kjøpt fotballprofessoren fra Bryne.

Bloggstallen for øvrig er relativt skadefri, Barneys lever har selvsagt sett bedre dager og Homer har kjent litt på en gammel strekkskade mens han har vært på representasjonsoppdrag i forbindelse med den nye Simpsons-filmen, mens vår egen Arne Scheie, Lenny, meldes å være hundre prosent spilleklar, hvilket vil bety et ganske snarlig gjensyn med vår populære serie over tidenes beste KIL-spillere - denne gangen den vriene oppgaven med å rangere en haug med glitrende midtbanespillere.

God sommer!

Rasta IL
Etter en strabasiøs filmlansering, slapper Homer av med en ukes ferie på Jamaica, hvor han «roer ned betydelig», som de sier der borte. Notodden-stopper Oneil Thompson var ikke tilstede da bildet ble tatt. 

Salme ved sesongens midte

Gode svensker, surrete svensker og jegere, litt bråk, dårlige dommere og en touch disco.

Hjemme hos Barney
KIL-bloggen fortsetter å lette på sløret. Her er Homer og Barney direkte inne fra vårt elegante blogghovedkvarter i en ikke navngitt hovedstad i Østlandsområdet. Lenny er borte på sommerferie med John Pelu - hvis de kom seg av gårde tidsnok, da.

Glåmdalen har allerede oppsummert første halvdel av 2007-sesongen i knusktørre børsfakta her.

«Svenskene best i alt», skriver de, og det er vanskelig å være veldig uenig.

Super-Pelu, JNG og Conny M har tatt ledelsen på Glåmdalen-børsen, og det er ingen som kan nekte for at de har levert anstendige varer. JNG falt vi for allerede da han som innbytter på Bislett forsøkte å psyke ut en Skeid-spiller som skulle ta en corner, litt på samme måte som vi falt for Terminator-Kris første gang vi stavet oss gjennom navnet hans. Conny M har vært solid, og Pelu er kanskje divisjonens mest spektakulære spiller når han er skadefri og on time. Men vi mener det er en annen spiller som har vært sesongens ener. Og han er ikke svensk, selv om vi mistenker at han kan sine svenskgloser bedre enn de fleste etter et liv i Eidskogs skoger.

Vi mener selvsagt Kai Olav Ryen. Supporterforumets Raggen har skrevet en liten hyllest til Kong Olav Ryen her. Vi vil  føye vår stemme til hyllesten, bortsett fra at vi ikke er helt komfortable med det språklige bildet «Løper opp alt av robuste nordlændinger og antiloper fra afrika uten det minste problem».

Ryen er og blir en bauta i KILs midtforsvar. Han taper ikke hodedueller, blir aldri løpt i fra, han er trygg med ballen, takler som en tømmerhøggar, skyter som en bryggesjauer og er målfarlig på offensive dødballer. I tillegg har han alt dette vi ikke legger merke til i hver enkelt kamp. Men det er ikke tilfeldig at han alltid har gode midstoppermakkere. Det er enkelt å spille bra når du spiller ved siden av Kai Olav Ryen.

En annen favoritt denne våren har vært Arnar Førsund, for våre lesere bedre kjent som Disco-Arnar. Det er ikke bare Kai Olav Ryens ære at han har spilt bra i KILs midtforsvar. Leiesoldaten har imponert oss, og vi skulle virkelig ønske at han kunne blitt resten av sesongen.

De to andre leilendingene, BKI og Lasse Bergan-Foss eller Lasse Fossan Berg eller hva han nå het, ga mer varierte bidrag. LBF/LFB fikk bare noen minutter i skandalekampen mot Haugesund, men rakk på den tiden å bli grundig fraløpt en gang. Vi skjønner egentlig ikke hvorfor han ble leid inn. BKI begynte noe nølende og var direkte dårlig i den samme skandalekampen mot Haugesund. Men utover oppholdet viste han seg mer fram, og vi vil ikke legge oss i en krok og gråte hvis han returnerer til klubben. Spesielt ikke etter at vi så dette herlige bartebildet.

Om enkeltspillerne forøvrig skal vi denne gangen ikke skrive mer enn at dere veit hva vi synes om denne venstrebacken.

Om laget og tabellplasseringen kan vi si mye. Det er som om vi i år er mer fornøyd med enkeltspillerne enn med laget. Og det er jo en litt rar følelse. Det kan være fordi vi har hatt marginene i mot oss i mange av kampene, og dermed avgitt unaturlig mange poeng i forhold til spillet som er prestert. Men det kan også ha noe å gjøre med at laget ikke virker skikkelig innspilt ennå, at det er mer enkeltprestasjoner enn kollektive og planlagte prestasjoner å se på banen. De farligste sjansene har ofte kommet etter litt Pelu-trylling på kanten, eller etter at Petter Lindau har brutt et oppspill med en av sine sjeldne sklitaklinger. På oss virker det som om laget mangler et definert offensivt spill og lider under av manglende innøvde offensive spillmønstre. 

Hittil i år har laget vært til tider bunnsolid defensivt, men mer haltende framover. Vi utelukker ikke at dette har noe å gjøre med Thomas Berntsens bakgrunn. For å si det sånn:  Det er kanskje ikke tilfeldig at en tidligere midtstopper som Berntsen lykkes med å organisere et lag bakover, men sliter litt med hvordan kantspillerne skal samhandle med indreløperne. Og det var kanskje ikke tilfeldig at den gamle liraren Vegard Skogheim tidvis klarte å få KIL-gutta til å spille gnistrende offensiv fotball, og at det slett ikke var uvanlig å se resultater som 4-3 og 5-4.

Tro ikke at vi har mistet trua på Berntsen. Vi ligger bare to poeng bak vårt 45-poengssskjema, vi har en bedre spillerstall enn på flere år, og noen kamper har vært virkelige gode. Det kan hende det er smart å først tette igjen bak, og så utvikle det offensive. Vi håper i hvert fall at det sistnevnte kommer til å skje. Hvis ikke, tror vi Thomas B ikke får så mange sesonger som trener ved Glommas bredd.

Og nå er Lågen skikkelig høy også

Om dommere, om svensker, om halve sesonger og om hvorvidt det skaper problemer på Elverum at Numedalslågen går over sine bredder på Kongsvinger.

The River
Sånn kan det gå ved flom.

Etter kampen mot Sparta var vi litt i villrede. Vi var sure, forbanna og litt lei oss. Vi innså at det var hyggeligere enn 3-0-tapet for noen år siden, men brast neste i tårer over at spartanerne utligna noen timer på overtid etter at en av spissene deres snubla utafor 16-meteren.

Vi vurderte å skrive litt om dommer Stig Rune Krokdal.

Vi vurderte å skrive at Stig Inge Bjørnebye, han kommer vi forresten tilbake til, for noen uker siden klaget over at en av Starts brasilianere ble sparka ned 28 ganger i løpet av kampen, og at dommer Krokdalen så gjennom fingrene med hver eneste takling.

Vi vurderte å skrive at Bodø/Glimts Runar Berg i august 2005 gikk knallhardt ut mot Krokdalen, etter at han fikk gult kort. Til pressen sa han.

- Jeg hadde nettopp slått Håvard Sakariassen igjennom, vi fikk en overgang som kunne ende i mål, og jeg løp etter inn mot boksen. I løpsduellen holdt Helge Haugen meg igjen. Jeg tok tak i ham igjen - og så falt vi, forklarte Runar Berg etterpå.

- For det første foregikk duellen under et farlig angrep for oss. For det andre var det han som tok tak i meg og sperret først. For det tredje var vi så langt unna ballen at det som skjedde ikke hadde innvirkning på spillet. Dette var rett og slett dårlig gjort, raste Berg videre.


Jepp.

Vi vurderte også å skrive at han havna i småtrøbbel da han overså at Hannes Sigurdsson slo ned Frode Kippe med albuen. Han la seg riktignok flat etterpå:

- Jeg legger meg flat. Det skulle vært rødt. Jeg er ydmyk på den, sa Kroken.


Vi vurderte å skrive at han et år tidligere ikke var like ydmyk. Krokdal dømte straffespark til Bodø/Glimt på overtid i kampen mot Brann i 2004 - og supporterne raste. Det gjør de jo ofte, disse bergenserne, men denne gangen hadde de kanskje grunn til det.

- En liten førjulspresang, innrømmet Runar Berg etter kampen.

Mons Ivar Mjelde troppet sammen med Ragnvald Soma opp i dommergarderoben etter kampen. Etterpå sa Mjelde:

- Jeg så situasjonen godt. Ragnvald Soma hadde et klokkereint treff på ballen. Før du dømmer en avgjørende straffe på overtid, skal du være 100 prosent sikker. Det kan ikke Krokdal ha vært. Spillerne mine er rystet. Sjøl har jeg ikke ord.

Krokdal sjøl stod på sitt. Etter at han hadde sett Soma ta ballen i taklingen på TV, var han faktisk enda  mer overbevist om at han hadde dømt rett.


Tekstmeldingen «Du skal dø i helvete» tikket inn på SMS til ham etterpå. «Kok i drit» var en annen variant, «Er du blind, svaksynt eller bare dum i hodet» var en tredje. 
- Definitivt det verste jeg har opplevd som dommer, sa Krokdal sjøl.  


Vi vurderte også å skrive at vi har hørt at han har blitt satt ned, at han ikke får dømme i eliteserien lenger. Men det veit vi ikke om stemmer, altså.

Alt dette vurderte vi. Men vi droppa det. I stedet har vi bestemt oss for å servere dere denne anekdoten, som kanskje burde vært i kategorien «Livet generelt»:

Barney - KIL-bloggens AKAN-representant - satt på bussen i hovedstaden denne uka. På setet ved siden av ham satt en jente i 20-åra. Hun snakket i mobilen. Om løst og fast. Så sa hun plutselig.

- Og Lågen har blitt skikkelig høy nå, går over sine bredder.

Barney fikk det med seg. Han hadde også fått med seg at broene i Kongsberg var stengt og at det så relativt dramatisk ut. Da fortsatte jenta:

- Vi får håpe det går bra med Elverum, da. Men det går kanskje ikke utover Elverum at Lågen flommer over ved Kongsvinger?

Barney hadde ikke hjerte til å forklare jenta litt enkel geografi. For vi nekter å tro at Numedalslågen nå renner forbi Gjemselund. Vi har i hvert fall ikke sett'n.

Vi lover å komme tilbake med en mer fotballfaglig orientert oppsummering av den første halvdelen av sesongen. Kanskje noe om hvor gode svenskene og semisvensken (fra Eidskogen) har vært også.


juli 2007
ma ti on to fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31