Kan en seiersmaskin rykke opp?

Nå dagdrømmer vi med feberfantasier.


image213
Er dette en seiersmaskin? Vi er ikke sikre, men syntes den var så fin at vi bare måtte bruke den. Det er kanskje bare en vanlig maskin, altså.

Vi gleder oss så klart over søndagens finfine seier.


Målene ser du her.


Det var vel strengt tatt ingen kveld spekket med propaganda for god fotball. Men vi vant mot et antatt dårligere lag, og det har vi ikke alltid vært bortskjemt med.


KIL framstår faktisk som en litens seiersmaskin om dagen. Vi kan kose oss med seier etter seier, liksom. Og det er jo bra.


Men er seiersmaskinen så kraftig at den kan brukes til noe annet enn å sikre en svært hederlig femteplass?


Vi har selvsagt regna på det, i en feberfantasi-lignende søndagettermiddag-dagdrøm.


Og for å ta konklusjonen før finregninga: KIL kan kapre kvalikkplassen. Men da er vi nærmest avhengige av medvind i alle omganger, god glid og kladdeski hos Moss og Bodø/Glimt.


Har vi maks flaks kan vi ende opp med følgende situasjon: KIL kaprer tredjeplassen med 56 poeng, Moss og Bodø/Glimt ender med 54 poeng.


Regnestykket avhenger av at KIL vinner samtlige av sine resterende kamper. Det er følgende:


Løv Ham - Kongsvinger
Kongsvinger - Sogndal
Moss - Kongsvinger
Kongsvinger - Sparta Sarpsborg  
Hønefoss - Kongsvinger


Den observante leser ser at det på papiret kan gå, siden vi tross alt møter motstandere som tabellmessig er langt under oss i fire av kampene. Den mest vriene og samtidig viktigste er selvsagt mot Moss borte. Her har vi en god, gammaldags sekspoengskamp. Kanskje.


Vi tror faktisk at det er mer sannsynlig at KIL klarer sin del av jobben, enn at Moss og Bodø/Glimt snubler såpass mye som vi må legge til grunn her for å få dette til å gå opp:


Bodø/Glimt har nå 52 poeng. De kan ende opp med 54 poeng, tror vi, basert på følgende poengfangst:
Raufoss - Bodø/Glimt. 0. 
Bodø/Glimt - Løv Ham. 1.
Sogndal IL - Bodø/Glimt. 0.   
Bodø/Glimt - Moss. 1. 
Sparta Sarpsborg - Bodø/Glimt. 0.


Vi håper selvsagt på uavgjort mellom Bodø/Glimt og Moss, sekundert Moss-seier.


Moss har nå 47 poeng. Vi tror de kan snuble etter følgende poengfangst-skjema.

Moss - Ham-Kam. 0.
Skeid - Moss. 3.
Moss - Kongsvinger. 0.
Bodø/Glimt - Moss. 1.
Moss - Tromsdalen. 3.


Med andre ord, vi tror de slår SKeid og Tromsdalen, men taper mot Ham/Kam og KIL.


KIL har altså en liten, liten sjanse til å lure til seg kvalikkplassen. Men det er mye bedre enn å ikke ha noen sjanse i det hele tatt. Og en skal ikke undervurdere det faktum at Bodø/Glimt er i forsvarsposisjon, mens KIL egentlig ikke har noe press på seg og kan slå seg løs på en annen måte.


KIL-bloggen retter

Hva er egentlig Jørn Karlsrud?

Vi var i det mediekritiske hjørnet her om dagen, og kasta oss på utspillet til vår kjære Jørn Karlsrud om Glåmdalens feil og mangler.

Siden vi nå i overskriften har annonsert en rettelse, tror dere kanskje at vi er blitt myke og går tilbake på de krasse utsagnene?
 
Det gjør vi selvsagt ikke.

Vi vil bare rette en liten feil, og komme med en ørliten beklagelse.

Vi kom nemlig til å kalle Jørn Karlsrud for en midtbanekriger. Vi mente selvsagt midtbaneelegant.

Da skulle det være retta opp.

We love Lindau

Og Pelu for president!

John PeluPeter L.
To helter: Pelu og Lindau.

KILs bortekamper mot Bryne har vært et sorgens kapittel. Og det så jammen ikke ut til å bli en hyggelig søndag ettermiddag da Bryne scora etter 27 sekunder i går heller.

Men så skjedde det, da, det vi ble så bortskjemte med i 2003- og 2004-sesongene. KIL snudde kampen og dro i land en seier.

Og da skal vi ikke klage. Selvsagt ikke. Vi er bare glade for å ha fått den berømte flyvende starten på en ny arbeidsuke som en KIL-seier tross alt gir.

Det rapporteres om en solid bortekamp på Jæren. Med to svensker i hovedrollene. Peter Lindau scora to mål fra til sammen to meters hold, og det gleder vi oss over.

Vi håper operasjon overtal Lindau til å ta en sesong til er i full gang.

Vi trenger verdens beste spiller med mann i ryggen en sesong til. Og det er artig å se hvordan den joviale svensken klarer å være blant banens beste spillere kamp etter kamp selv om han har mistet alt som lignet antydning til fart. Den råsterke svensken, som Kil.no liker å kalle ham, holder fortsatt mål.

En annen som virkelig holder mål er selvsagt Pelu. Med han på bana er det nesten så vi tror at KIL kan slå hvem som helst. For gi oss den venstrebacken som klarer å ha full kontroll på Pelu når han er i storform? Grosso? Neppe. Patrice Evra? Kanskje. John Arne Riise? For offensiv. Ashley Cole? Samme som Riise. Hai i stormaktsdagene? Ja, så klart. 

Men heldigvis spiller ingen av de nevnte i norsk førstedivisjon akkurat nå. Derfor er det en glede å kunne se Pelu herje i kamp etter kamp. Det er herlig å ha en slik KIL-spiller!

Og så en avsporing.

Vi har tidligere skrytt av Guardians fantastiske live-oppdateringer. Denne gangen er det på tide å skryte av mannen som gjorde jobben for A-pressen interaktiv, og dermed også Glåmdalens live-tjeneste.

Ikke bare var det hyppigere oppdatering og mer fyldig enn vi er blitt vant til. Her var det tidvis også godt språk og entusiastisk rapportering!

Vi har saksa noen godbiter.

32: Et frispark i verdensklassen! Men Eskeland klarer utrolig nok å avverge. Meget bra utført av både Eskeland og Pelu.

36: Mål til Kongsvinger 1 - 1 Peter LindauSyk prestasjon av Pelu i forkant av scoringen. Setter fart og fosser gjennom bryneforsvaret og legger ballen ut til Lindau som enkelt setter den bak Eskeland.

50: Forresten, ingen bytter på noen av lagene i pausen.

51: Pelu viser igjen sin eminente teknikk.

53: Bikkjekaldt på Bryne stadion.

57: Corner - Kongsvinger av John Pelu 

57: Corner - Kongsvinger av John Pelu 

58: Corner - Kongsvinger av John Pelu Tredje corneren på 1 minutt for Pelu og Kongsvinger.

59: Og her kommer nok en corner

59: Corner - Kongsvinger av John Pelu 

59: Mål til Kongsvinger 1 - 2 Peter Lindau Litt klabb og babb og ballen ligger fri på målstreken. Enkelt for Lindau

88: Dagens danske dommer har gjort en helt ok kamp. Ikke drivende god, men heller ikke dårlig.

Det er nesten så vi kommer til å ta en titt på oppdateringene i Brynes hjemmekamper framover. Men bare nesten. 

Heia Jørn Gunnar!

 

Hvordan bør en lokalavis forholde seg til et 1. divisjonslag?


image209
Jørn er ikke imponert over Glåmdalen om dagen. Gjett hva vi er!

En av de siste 15 åras største KIL-spillere, vår alles Jørn Gunnar Karlsrud, har fleska til med et såkalt åpent brev til Glåmdalen.

Vi i KIL-bloggen har alltid likt åpne brev, det er jævla slitsomt å hele tiden lukke igjen konvoluttene, og vi liker også vår gamle midtbanekrigers utspill.


Vi er kanskje ikke enige i alle synspunktene, men grunnproblemet han tar opp er svært reelt. Som fotballinteresserte karer fra Kongsvinger må vi nøye oss med en lokalavis som har lagt seg på et minste felles multiplum-nivå.


Karlsrud beskriver hvordan han oppfattet Glåmdalen som en både kunnskapsrik, entusiatisk, men også kritisk lokalavis i den tida han var aktiv spiller. Og det er vel det vi alle ønsker oss.


Enkelte debattanter på KILSK-formuet har tidligere kommet med krav om at Glåmdalen må oppføre seg mer som en supporteravis og droppe for negative vinklinger. Det er vi ikke enige i. Men vi skulle ønske at Glåmdalen hadde en god og gjennomtenkt journalistikk rundt Kongsvingers eneste toppidrettslag.


Karlsrud har helt rett i at forhåndsstoffet foran KIL-kampene i år har vært pinlig dårlig. Og det er kanskje ikke så rart, hvis ingen av avisas sportsjournalister er på en eneste trening i løpet av uka.


Men det dårlige forhåndsstoffet er bare et symptom på et større problem. Glåmdalen ser ikke ut til å ha noe ønske om å spille en egen rolle. De ser ikke ut til å ha en vilje til å sette en egen agenda, til å sette dagsorden når det gjelder KIL.


Hvorfor setter ikke Glåmdalen søkelys på at de lokale spillerne, bortsett fra Ryen, stadig sjeldnere er å finne i startoppstillingen? Og kanskje er på vei ut av A-troppen? Hvorfor har ikke Glåmdalen virkelig satt KIL-ledelsen til veggs på det faktum at KIL ikke vil ta opp de beste juniorspillerne i A-stallen fordi det vil koste dem noen tusenlapper i måneden, men i stedet bare har tre-fire spillere på benken? Hvorfor er det hofforganet KIL.no, som tross alt har en mye sneverere leserkrets enn Glåmdalen, som må finne ut hva de forskjellige politiske partiene i byen egentlig mener om stadionutbygging på Gjemselund?
 
Og hvorfor kommer de eneste kritiske artiklene når Glåmdalen får servert dem rett i fanget, som at spillere ankommer Gjemselund i taxi sekunder før kampstart? Hvorfor får vi ikke vite hvilke planer Åge Steen har for KIL i et to-tre års perspektiv? Hvorfor blir ikke klubbledelsen konfrontert med at Harald Stormoen kan forsvinne, som han antydet i et sjeldent godt intervju avisa gjorde selv? Og hvorfor skriver de ikke om alle spillerne som har kontrakter som går ut etter sesongen?


Dessverre kan en årsak til dette være Glåmdalens monopolstilling. Men det må da være mulig å ha ambisjoner selv om en ikke har direkte konkurrenter. Eller i det ministe åpent innrømme at en ikke har ambisjoner.


Det er forresten kanskje å kaste stein i glasshus, dette, da vi i KIL-bloggen selv har vært slappe den siste tida. Vi beklager dette, og skylder på at vi har vært for opptatt med å følge den spennende kampen om hvem som blir ordfører i Kongsvinger. Kremt.


Jeg så KIL-spiller'n # 2

KIL-gutter på Gardermoen og KIL-trenere ser breddefotball.


image208
Her ble KIL-spillerne sett

Vi startet opp spalta "Jeg så KIL-spiller'n" med brask og bram for noen uker siden.

Vi skal ikke skryte av at haugevis av saftige observasjoner har ramla inn på kilfotball.blogg.no@gmail.com, men denne uka kom en liten godbit.

Vi sakser eposten fra en utflytta Kongsvinger-kar i sin helhet:


"Hei!
Jeg må bare rapportere om følgende observasjoner.

Søndag forrige helg traff jeg en blid gjeng ved flytogautomaten på Gardermoen. Der stod Magnus Sylling Olsen og prata i telefonen, Carl Erik Torp gikk rundt med et digert smil og like diger lue, Kjetil Kamark stod der med rockesveisen og JNG stod pent i kø. De hadde slått Bodø/Glimt og så ut til å kose seg.

Når jeg først er inne på KIL-spillere på Gardermoen kommer jeg også på følgende observasjon: I fjor sommer så jeg Peter Lindau på Gardermoen, ved bagasjebåndet. Han gikk rundt i en Sverige-drakt (dette var under VM) og lekte med det jeg antar var ungen hans mens han vente på at båndet skulle levere det han hadde sjekket inn.

Og så en ikke Gardermoen-relatert observasjon:

Thomas Berntsen så denne uka "storkampen" mellom LSK 2 og Hødd på Åråsen. Der fikk han se Tore Andreas Gundersen spille svakt i de første 45 minuttene, mens Lasse Bergan Foss var anonym på venstrebacken i Lillestrøm-laget. Torgeir Bjarman så også kampen, og Erland Johnsen tok opp kampen med et lite videokamera. Fotballens veier er tydeligvis uransakelige. En gang årets spiller blant Chelsea-fansen, senere kameramann på LSK B - Hødd.

Det var det."

Vi sier bare: Ikke verst, ikke verst.

Andre med øyne og ører oppfordres til å sende sine tips til kilfotball.blogg.no@gmail.com

Det er også lov å komme med dem i kommentarfeltet her. Vi minner om de finfine innleggene som kom inn sist:

"Sto bak Lindau i kassakø på Rema i fjor engang. Var tydligvis laundry-day, for han var utstyrt med full Strømsgodset-påkledning."

"Hoi, jeg så både Conny Månsson OG Johan Nilsson Guiomar på kafeen på Brussenteret. Der nøt de en medium sterk rullekebab hver og så på Voice TV."

"Disco-Arnar var treffende nok på Øyafestivalen i går. Han stod ved vannkanten og drakk av to pappglass, mens han prata ivrig med Freddy dos Santos. Så der var vel de to eneste enga-spillerne det virkelig er mulig å like samla.

Lyns Tommy Berntsen var også på Øya, men han selvsagt ikke noe med KIL å gjøre."


Fire P-er, dagdrømming og lek med tabellen

Før kampen mot Tromsdalen bestilte vi 5-0 og harraball.

Peter SamuelssonJohn PeluPatrick HoltetPeter L.
De berømte fire P-ene: Peter S, Pelu, Pat og Peter L. Dere er alltid velkomne til pils og pølser på Moe's.

5-0 fikk vi ikke, men harraball ble det heldigvis nok av.

Når gutta kan snu 0-1 til 4-1, spille fin-fin fotball og kil.no følge opp med det herlige nybegrepet de fire P-ene, kan vi ikke være annet enn storfornøyde.

Helgas seier føyer seg inn i en fin rekke av gode resultater denne høsten. Vi ser at noen av våre favoritt-forum-travere har begynt å leke med tabellen og dagdrømme om opprykk. Vi er som kjent heller ikke fjerne for å dagdrømme, og minner om at vi startet tabell-leken for lenge siden.

Hadde Notodden klart å holde Bodø/Glimt fra livet, som det så an til at de kunne, så hadde dagdrømmen virkelig fått næring. Men det ville nesten blitt for mye. Vi ville jo ikke fått gjort et eneste slag arbeid, bare lullet rundt i drømmesfæren.

Nok om det.

Gi meg en K!

Og følg med utover i uka. Vi har fått noen merkelige eposter.

september 2007
ma ti on to fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30