Skilt ved fødselen #2

Vi fortsetter vår serie i generelt-kategoriene med en innrømmelse: Noen uker kan vi finne på å bruke like mye tid på å se fotball som vi bruker på å følger hverdagen i den italienske mafiaen i New Jersey.


Samtidig kan vi nå kanskje avsløre hvordan Tottenham har gått fra å være en maks topp ti-klubb, til

å ta steget opp og kjempe om Champions League-plass. Likheten mellom mafiaboss Tony Soprano og Tottenhamboss Martin Jol kan da ikke bare være tilfeldig?


195101-29 195101-28
Tony                                                                   Martin

Vi tviler ikke på at Jol har et skjult arsenal av dirty tricks plukket opp enten i New Jersey eller de mest liberale strøkene i Amsterdam, som brukes i tide og utide for å fremme London-klubbens beste.


Og til de som måtte lure på hva nok en skilt ved fødselen-sak som ikke er KIL-relatert gjør her på KIL-bloggen: Denne ligger i Sport generelt.

Helt fotnotemessig bemerket: Vi tviler forøvrig på om Tony S ville valgt en ire som Robbie Keane som capa. De med god hukommelse vil huske at Christopher, Tonys nevø og løpegutt, beskrev helvete som å bli plassert på en irsk pub der det er St. Patricks day hver dag.


Vi trives forresten både på irsk pub og med Sopranos.


Skilt ved fødselen #1

Ski-VM i Sapporo er nå over, og vil i historiebøkene framstå som et mesterskap der Norge revansjerte seg etter en, i norsk målestokk, nedtur under Torino-OL i fjor, og der man fikk oppleve et generasjonsskifte.

I frontlinjen av den nye generasjonen står Petter Northug jr. og hans noe utradisjonelle nord-trønderske framtoning. Ingen stillferdig mumling og tafatthet, bart, mokasiner eller skinnvest der i gården.

At han gis en plass her på KIL-bloggen, riktignok under kategorien sport generelt, skyldes hans slående likhet med Mysil Bergsprekken, først og fremst utseendemessig, men kanskje også  gjennom sin tilnærming til dirty tricks. Nordthug har jo også et morsomt navn når det sies på engelsk (thug=bølle). Bergsprekken er kjent som andrefører i Rudolf Blodstrupmoens bil under Flåklypa Grand Prix.

For ordens skyld, både Bergsprekken og Nordthug jr. befinner seg til venstre på bildene under.


Mysil Bergsprekken    Petter Northug jr.


mars 2007
ma ti on to fr
25 26 27
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8